Bufi aquí!, nou llibre de Santi Fornell

 

Ja és a la venda el nou llibre de Santi Fornell, Bufi aquí! Aventures i desventures d'un Mosso d'Esquadra de Trànsit. Es tracta d’un llibre sobre l’activitat diària dels Mossos d'Esquadra de Trànsit, que recull anècdotes divertides o sorprenents i peripècies gracioses o entranyables que l’autor s’ha anat trobant al llarg dels anys que ha format part de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra.

És un llibre molt divertit, escrit en un estil planer i directe, i les anècdotes que explica podrien ben bé servir de bases per als guions d’una sèrie televisiva que barregés humor i humanitat. L’autor diu de la seva obra que no té cap altra pretensió sinó fer passar una bona estona a aquelles persones que volen aprofundir una mica en la tasca quotidiana de la policia del nostre país. El volum es completa amb un diccionari bàsic Mosso-Ciutadà i un apartat de frases divertides, adreçades realment per determinats ciutadans als membres del cos policial en l’exercici de les seves funcions.

En el fons, l’obra presenta en una forma amable i humana la feina dels Mossos i la seva relació amb la ciutadania, en totes les seves formes, des de l’ajut en moments de necessitat greu fins a les sancions per infraccions. Se’n pot concloure que, malgrat tot, el món encara és ple de bona gent.

L’autor té previst fer diversos actes de presentació i promoció, entre els quals:

- Dia 8 d'abril: presentació a la llibreria Bertrand de Barcelona.
- Dia 17 d'abril: presentació a la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny
- Dia 20 d'abril: presentació i conferència sobre seguretat en el trànsit a la llibreria Abacus de Sant Boi de Llobregat.
- Dia 23 d'abril: Signatura de llibres a tres llibreries de Barcelona encara per confirmar.

A més, es preveu fer-ne una presentació a la sala Ámbito Cultural del Corte Inglés de Barcelona; una al programa Els Matins de TV3, i diverses als establiments Abacus de Catalunya. El llibre és publicat per l’editorial Raima i es pot adquirir a les llibreries.

Santi Fornell ja ha publicat el llibre de poemes Vida. Poesia quotidiana, i és autor de dues obres de teatre estrenades a Balsareny: Ai Mossèn (2006) i La cara i la creu (2009), així com d’una comèdia que el grup Pastbal dels Pastorets ha començat a assajar. El felicitem per aquesta nova publicació a la qual augurem i li desitgem molt èxit.

Ramon Carreté