EDITORIAL

 

Balsareny Decideix treballa de valent per la Consulta del 25-A

L’Associació Balsareny Decideix, constituïda per nou entitats locals, entre les quals el Cercle Cultural de Balsareny, i amb una cinquantena de socis fins al moment, va fer el passat dia 13 de febrer la seva primera presentació pública, repartint informació sobre els seus objectius a la plaça de la Mel abans que comencés la rua del Carnestoltes. Com és sabut, aquests objectius es centren en la celebració d’una Consulta Popular per la Independència que tindrà lloc a Balsareny el 25 d’abril, dia de la festa Major. La Junta ha fet constar el seu agraïment als organitzadors del Carnestoltes per la seva bona disposició i les facilitats que els van donar .

Per altra banda, la Junta ha presentat una proposta de moció, donant suport als objectius de la nostra associació, als quatre grups polítics representats a l’Ajuntament  (CiU, ERC, PSC, VAI), per tal que la presentin a un Ple i la votin. Esperem que la resposta sigui positiva, ja que el passat mes de setembre el Ple va aprovar per ampla majoria donar suport a les consultes sobiranistes locals.
 
El divendres 5 de març, a dos quarts de nou del vespre, es farà l’acte de presentació de la campanya. Hi intervindran Elisenda Paluzie, membre de Sobirania i Progrés, Laura Vilagrà, presidenta de Decidim.cat i Emili Valdero, professor de Matemàtica Econòmica i Financera de la UB i Exsecretari de Comerç i Turisme de la Generalitat . És previst que es faci al Sindicat, tot i que en el moment de tancar aquesta edició la Junta encara no disposa de la preceptiva autorització de l’Ajuntament. Esperem també que la resposta sigui positiva. En tot cas, demanem a tots els nostres lectors que, si poden, hi assisteixin, i en facin propaganda. Ens agradaria que molta gent vagi a escoltar els oradors, i de passada que es facin socis de Balsareny Decideix.

El diumenge 7 de març hi ha previst ser a l’entorn del pavelló poliesportiu per distribuir informació entre les persones que comencin a fer la Transèquia; s’ha demanat permís a la Jove Cambra de Manresa, que en són els organitzadors. Després es participarà amb una parada a la Fira de la Ganga, també per captar socis i recursos i difondre els objectius cívics de l’associació.
 
El divendres 23 d’abril, dia de Sant Jordi, a dos quarts de nou del vespre, hi haurà l’acte final de la campanya, previst també al Sindicat. Hi parlarà Alfons López Tena, del Centre d’Estudis Sobiranistes. I el diumenge 25 d’abril, Sant Marc, tindrà lloc la Consulta Popular a Balsareny, igual com a Manresa, Girona, Lleida i moltes altres poblacions de Catalunya.

Balsareny Decideix s’organitza en quatre comissions de treball:  l’Econòmica, que pensa formes de finançament, les duu a la pràctica i gestiona els ingressos i despeses; la de Campanya, que prepara i organitza els actes i elabora i reparteix propaganda; la de Logística, que treballa preparant  el dia de la consulta: local, urnes, vot anticipat i itinerant, paperetes, seguretat, etc.; i la de Comunicació, que té cura de les relacions internes amb els socis, i les externes amb entitats del poble, comarcals i nacionals i mitjans de comunicació.

Aquestes comissions treballen per l’organització de la consulta i per la informació prèvia a la ciutadania. Ja es pot avançar que, per a aquelles persones que tinguin previst ser fora de Balsareny el dia 25 d’abril, o que estiguin malaltes o impossibilitades, s’habilitarà un lloc de recepció del vot anticipat, i hi haurà també un servei de vot itinerant, tot amb les degudes garanties per part de la junta electoral local. Qui desitgi informació sobre aquests punts, o vulgui fer-se soci de Balsareny Decideix, pot adreçar-se a la Biblioteca Popular Pere Casaldàliga o a l’adreça electrònica balsarenydecideix@gmail.com

Entre tots ho farem tot. El Cercle Cultural demana a tots els seus socis i a tots els lectors de Sarment que s’impliquin en la campanya de Balsareny Decideix i que el dia 25 d’abril participin en aquesta consulta, lliure i democràtica, sobre el futur del poble català.

C.C.B.