Noel Artigas, millor escaquista local

 

“Va ser el meu pare qui em va ensenyar a jugar a escacs. També jugava amb els meus germans Abel i David, però era el meu pare a qui li agradava més i tenia més paciència per jugar-hi.

Paral·lelament em vaig apuntar a unes activitats extraescolars d’escacs que va organitzar la Innocència Blasco, la meva professora de 2n d’EGB, i en Jordi Ambròs, actual president de l’entitat d’escacs, on vaig continuar aprenent i participant en algun campionat escolar comarcal”.

En Noel Artigas Garcia ha sigut el guanyador del Campionat Social d’Escacs de Balsareny del passat any 2009.

En Noel va néixer a Balsareny l’1 d’abril de 1973, i té els estudis d’Enginyeria Tècnica Industrial. A més a més de jugar a escacs, li agrada molt practicar la natació, BTT i córrer, almenys un parell de cops a la setmana si té temps.

Segons ens diu: “Recordo que vaig tornar a jugar a escacs al campionat social de Balsareny de 2007, però des de que tenia 10 o 11 anys que no hi havia tornat a jugar”. I pel que fa a les oportunitats de poder aprendre a jugar a aquest esport en comenta que: “Actualment, amb les noves tecnologies, és més fàcil aprendre a jugar a escacs: hi ha molts programes informàtics amb els quals pots jugar contra l’ordinador tot practicant obertures, defenses, finals, etc. També a través del web pots trobar classes o partides de grans mestres comentades on t’expliquen quines són les millors jugades. Per a les persones interessades, es pot jugar a escacs al web www.buho21.com, gratuït, o al de l’ICC (Internet Chess Club) a www.chess.com. Aquest té una quota, però és gratuïta per als jugadors federats del Club d’Escacs Balsareny. A través d’aquests webs he jugat contra jugadors de tot el món (la Xina, Rússia, el Brasil, etc.). Fas una partida i després pots xatejar amb ells. I als que preferiu jugar directament, en viu, sobre un tauler, us convido que vingueu pel Club o bé que us apunteu a alguna de les activitats que s’organitzen”.

Josep Gudayol i Puig