- Història -

 

"SARMENT",
MÉS DE TRENTA ANYS

El primer Sarment , butlletí del Cercle Cultural de Balsareny, va aparèixer a començaments de l'any 1976. El Cercle s'havia fundat a finals de 1975, aglutinant diferents entitats culturals locals, en un intent de coordinar activitats i promoure'n de noves, sempre des d'una òptica catalanista, plural i democràtica. Eren els anys difícils, però entusiastes, de la transició.

Durant uns anys, el Cercle va promoure força activitats ciutadanes, culturals, socials i polítiques. Va organitzar festivals de teatre i de música, va recuperar festes populars i va col·laborar amb d'altres, va promoure debats i va publicar llibres, entre una gran varietat d'iniciatives. La seva activitat més duradora, però, va ser l'edició del butlletí Sarment , portaveu de les inquietuds culturals de Balsareny i mitjà d'expressió on s'han pogut publicar opinions de la gent del poble.

Amb el temps, les activitats públiques van anar decaient, i fa anys que el CCB es manté tan sols, per acord de la seva junta, com a suport jurídic del Sarment , que continua, després de trenta anys, apareixent fidelment cada mes, onze vegades l'any, sense ni una sola interrupció.

El 2005 s'enceta una nova etapa en què coincideixen l'edició en paper del butlletí amb una edició digital, que serveix també perquè tots els socis del Cercle i lectors del Sarment s'hi puguin adreçar per fer-nos arribar la seva opinió sobre aspectes de la vida cultural i social de Balsareny. Tots sou convidats a participar-hi: volem ser un Cercle obert, i el butlletí és de tothom.

Ramon Carreté
President