Harfreet Singh, de l’Índia a Balsareny

 

 

Balsareny com tants d’altres pobles, fa temps que acull una bona diversitat de persones procedents d’altres regions i cultures d’arreu del món.

Hartfreet Singh ja és un balsarenyenc més. Nascut a Gangojar-Punjab, un poble de l’Índia d’uns 2.500 habitants, situat a uns 400 km de la capital, Nova Delhi. Allà a l’Índia va cursar uns estudis similars als primaris d’aquí a casa nostra.

Hartfreet té 33 anys. Quan va arribar a Balsareny va viure al carrer Àngel Guimerà, i ara fa uns dies que resideix en un pis al carrer de la Coromina.

- Des del vostre poble de l’Índia, directament cap a Balsareny?

- No, quan vam arribar a Espanya, vaig viure uns dos anys a Barcelona. Allà va néixer el meu fill.

- Esteu casat?

- La meva dona es diu Jagdeel Kaur, i el nostre fill es diu Gurvir Singh.

- Com us hi trobeu, aquí a Balsareny?

- Doncs ens hi trobem molt bé. Jo tinc feina a l’empresa de les banyeres d’aquí al poble. I a Balsareny hi viuen bastantes famílies índies, i ja tenim diversos amics.

- Què se sent quan un ha de marxar de la seva terra d’origen?

- La veritat és que és molt trist que un hagi d’emprendre camins vers una nova terra, però hom s’hi veu obligat per aconseguir viure millor. Això sí, se sent una gran pena.

- El petit Gurvir es troba integrat a l’escola?

- De moment va a la guarderia, on cada dia el portem i l’anem a buscar, i s’hi troba molt bé, ja que és un nen molt obert, tal com som la meva dona i jo.

Josep Gudayol i Puig