Blai Sensada, 42 anys de gestió i de servei

 

En Blai Sensada i Massanés regeix la Gestoria Sensada des de fa 42 anys. En Blai va néixer a Balsareny el 27 de novembre de 1934.

Sensada va cursar els estudis de professor mercantil a l’Acadèmia Calmet de Manresa, i se’n va examinar a l’Escuela de Altos Estudios Mercantiles de Barcelona, antiga antecessora de la Universitat de Ciències Econòmiques. A més a més, durant els anys d’activitat a la gestoria, ha anat assistint a diferents cursets i seminaris per tal d’actualitzar les noves disposicions que contínuament es van legislant.

Al Blai li agrada llegir i durant les vacances d’enguany ha llegit La crisis ninja, de Leopoldo Abadia, i Todos mis hermanos, de Manel Estiarte. Pel que fa als esports, preferentment li agrada el futbol, però li agraden tots. També li agrada molt viatjar; un dels darrers viatges que ha fet ha estat pels països bàltics (Letònia, Estònia i Lituània) i Sant Petersburg.

- Com va néixer la Gestoria Sensada?

- La Gestoria Sensada va néixer l’any 1967, després d’obtenir el títol de gestor administratiu en unes oposicions fetes a Madrid i de col·legiar-me en el Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya, requisit obligatori per a exercir com a gestoria.

- La vostra administració ha estat sempre ubicada on avui es troba?

- El despatx sempre ha estat al domicili actual, a la carretera de Berga de Balsareny. En aquells primers dies d’obertura vam estar instal·lats al primer pis de manera provisional, per acabar on estem actualment, als baixos.

- Per a qui treballeu generalment?

- Els serveis sempre han sigut per al poble de Balsareny, encara que tenim clients de tota la comarca del Bages i fins i tot d’altres.

- Quins tipus de serveis podem trobar a la gestoria?

- Els serveis que es poden trobar són fiscals, laborals, de trànsit, assegurances, tràmits amb organismes oficials, i en general tota classe de gestions tan per empreses com per a particulars.

- Quina continuïtat té o pot tenir Gestoria Sensada?

- Fa pocs anys la gestoria es va convertir d’empresa individual a Societat Limitada Professional, com a adaptació a les normes actuals. La societat està formada per la meva dona, Rosa Maria, el meu fill, Blai Josep, la seva dona Dolors i jo mateix, per la qual cosa la continuïtat està assegurada.

Josep Gudayol i Puig