Malestar al cos de vigilants

 

En Carles R.L., responsable delegat del cos de vigilants locals de Balsareny, i en Ramon M.C., responsable de la secció Acció Sindical, Federació de serveis a la ciutadania de Comissions Obreres (CCOO), amb seu al Passeig Pere III, núm. 62, de Manresa, exposaren al Sarment la situació de manca de diàleg entre la Delegació i el cos local.

El tema a exposar pel delegat i responsable van ser les condicions socials i familiars d’un servei afectat per una manca de personal durant 365 dies de l’any. “Fa uns 2 anys i mig que tot exposant el que considero el meu problema social i laboral he rebut una manca de diàleg dels responsables de la regidoria de Governació competents a la meva reclamació”. Aquestes són paraules de Carles R. Que a més a més en les seves exposicions de diàleg s’ha trobat amb respostes fora de lloc i amb actituds de burlesca xuleria. “Ens manca un calendari regulador que qualifiqui les condicions de servei de les 24 hores i principalment, en horari nocturn. Treballem amb un calendari imposat per l’alcaldia, i amb aquest no podem donar un bon servei que a vegades el ciutadà ens demana”.

Davant aquesta falta de diàleg, en Carles s’ha posat en contacte amb l’àrea d’Acció Sindical de CCOO del Bages i Berguedà, amb la fi de poder arribar a tenir el diàleg pertinent i concretar acords socials adients. I continua dient: “Dins aquest afer nosaltres fem, i estem fent, els passos corresponents per superar aquesta falta de diàleg i conciliar una bona i saludable entesa per ambdues parts. D’altra banda, en cas de no poder arribar a aquesta fluïdesa de diàleg, hauríem de donar curs a la denúncia pertinent”.

Josep Gudayol i Puig