La Coral informa

 

El passat mes d’octubre, durant el cap de setmana del Pilar, la Coral Sant Esteve va aprofitar per fer tres dies de convivència, tal com ja va fer l’any passat a la Cerdanya. Aquest any el lloc escollit va ser la població de Vall de Roures, capital de la comarca del Matarranya a la província de Terol.

Varen ser tres dies molt ben aprofitats amb visites a poblacions amb un nucli històric que té edificacions dels segles XVI i XVIII (Cretes o Cretas, Calaceit o Calaceite, la Freixneda o La Fresneda…). És una comarca que, malgrat que administrativament i geogràfica no pertany al Principat de Catalunya, sí que forma part del territori de parla catalana, que és la llengua que parla la majoria de la població, i a la documentació turística els topònims hi figuren en doble forma bilingüe.

També férem caminades pels Ports de Beseit (Beceite). Un dia anàrem al Parc Natural i l’altre al Parrissal (el Parrizal), que és on neix el riu Matarranya.

El dia de la tornada varem visitar també la població de Morella, a la comarca dels Ports (País Valencià) i ho aprofitàrem per fer el comiat dinant, ja al Principat, al poble del Perelló (comarca del Baix Ebre).

En aquesta ocasió no vàrem fer cap concert “oficial”, però els nostres cants es varen deixar sentir al convent de San Salvador a Horta de San Joan (comarca de la Terra Alta).

L’estada a Vall de Roures va ser molt gratificant, tant pel que fa referència  a l’acollidor  hotel del Salt, com per les passejades per la població: castell-palau dels segles XIV-XV, Ajuntament renaixentista, el portal d’entrada, els safaretjos, etc. Destaquem la il·luminació del nucli antic, que ens relaxava de l’activitat del dia.

Un any més, un cap de setmana molt ben aprofitat. Esperem repetir-ho l’any que ve.

Coral Sant Esteve