- Editorial -

La Fira d’Entitats, un any més 

 

Els dies 16, 17 i 18 d’octubre s’ha celebrat per segon any la Fira d’Entitats, organitzada per les entitats culturals, esportives i socials de Balsareny amb la col·laboració de l’Ajuntament.

El programa començava amb una conferència del president d’Òmnium Cultural del Bages, Jaume Puig, sobre “Llengua, cultura i país”, i unes actuacions musicals al Sindicat, a càrrec de diversos grups. Dissabte, el Consell de Joventut organitzà una gimcana de bicicletes, i diferents entitats van fer projeccions o actuacions sobre les respectives especialitats. Diumenge, un dia que va començar fred però assolellat i en què al migdia feia prou bo, la plaça de la Mel es va veure molt concorreguda. Diferents entitats exposaven la seva feina en tendals disposats arreu de la plaça, i hi havia diverses possibilitats lúdiques per als més menuts. Una exposició de fotografies i un assaig dels Pastorets obert al públic completaven l’oferta cultural, que culminava amb un dinar popular per a membres de les entitats del poble. A la tarda, una actuació teatral de la programació de Tempo, concretament l’obra “Oliver Twist” a càrrec de La Remoreu Teatre, tancava la programació.

Novament, gràcies a l’esforç de moltes persones, com sempre, les entitats locals han estat testimonis de la poca o molta vitalitat del poble. De fet, la plaça feia goig. Tot i així, és clar que hi ha grups amb més possibilitats d’oferir activitats populars (esportives, musicals o d’esbarjo) i altres que, per la seva pròpia dinàmica, es veuen més limitats a exhibir mostres d’alguna activitat ja realitzada, sense poder oferir actuacions en directe de cap mena. Potser per a entitats d’aquest tipus la Fira tindria més sentit amb una periodicitat més llarga, no pas cada any; però cal reconèixer que l’oferta que les associacions amb més empenta han presentat aquest any era més que suficient per poder parlar d’un dia d’èxit social.

Endavant, doncs, amb la Fira d’Entitats: felicitats a tots els que s’hi han esforçat, demostrant que cada vegada que Balsareny vol fer alguna cosa popular cal que algú hi posi el coll. I per molt anys, que es creïn noves associacions i que les que hi ha es mantinguin. Amb la col·laboració, necessària però no suficient, de l’Ajuntament; però sobretot amb l’aportació personal de la participació de moltes persones que hi destinen hores del seu lleure per fer moure i avançar la societat.

C.C.B.
Sarment