El curs 2009-2010 a l’Escola Guillem

 

Fa uns dies que “Balsareny Avui” va parlar amb membres de la direcció de l’Escola de primària Guillem de Balsareny.

A l’escola balsarenyenca en el curs 2009-2010 hi estudien 216 alumnes, dels quals 79 són de l’etapa infantil. De tots aquests, el 5% provenen de famílies immigrants, i es troben molt bé i completament integrats amb els companys de cada aula, tant a infantil com a primària.

Darrerament, els mitjans de comunicació, en relació a l’estudi mitjançant ordinador, s’han qüestionat si el que es pretén és eliminar els llibres de text. Els responsables de l’educació a la nostra escola han comentat: “Tal com ho veiem nosaltres, aquest és un nou sistema a estudiar. De fet, no és que s’hagin d’eliminar els llibres de text, sinó que els educadors compten amb un nou recurs tecnològic.”

Finalment, són d’interès les dietes alimentàries escolars. Es diu que hi ha molts preadolescents i adolescents amb problemes d’obesitat. Al menjador del col·legi Guillem, gràcies a l’empresa proveïdora (La Soca), l’alumnat usuari d’aquest servei gaudeix d’una alimentació molt equilibrada a base de fruita, verdura i pasta, entre altres.

El problema d’aquesta obesitat potser es deriva més de la falta d’exercici físic, una sobrealimentació en hores extraescolars, com per exemple el berenar, i un entreteniment abusiu de les videoconsoles.

Josep Gudayol i Puig