Baixada del Torrent i plaça Ricard Viñas

 

De ben segur que quan aquestes ratlles vegin la llum Balsareny les obres de pavimentació de la plaça Ricard Viñas i de la baixada del Torrent ja estaran enllestides del tot. Ara, com sabem, toquen les del primer tram del carrer Sant Domènec.

L’interrogant que es presenta, però, ve donat per observacions fetes per molts balsarenyencs, a qui, com a usuaris i veïns, no els acaba d’agradar la disponibilitat de la plaça per a un gran aparcament de cotxes. Ignorem si serà permanent. “I els arbres on són? Una plaça és una plaça!” Aquesta és l’expressió d’un percentatge de l’opinió local. “I els bancs per al repòs i per gaudir d’aquest espai?” Segur que ho tindrem tot, pensem.

No és així amb el tram de carrer de la baixada del Torrent, ja que la mateixa opinió accepta i veu del tot encertada la disponibilitat en què quedarà aquest tram. Reposició de la font, la caseta de l’ONCE, l’espai per a vehicles i per a vianants, i la imatge oxigenada dels grans plataners. Recordem la incertesa de si els traurien o no.

Josep Gudayol i Puig