Socorrisme i recepció a la piscina municipal

 

Foto J. Peralta

L’estiu a casa. El Pep, el Jordi, la Meritxell i l’Adelino han estat treballant a la piscina municipal de Balsareny durant aquest estiu.

Josep Lluís Ruiz Ruiz ha estat el responsable del socorrisme els caps de setmana.. En Pep va néixer a Castellterçol el 26 de maig de 1965, i el seu esport preferit és la bicicleta de tot terreny (BTT). Li encanta viatjar i un dels llocs on ha estat és la ciutat de Mallorca, on va realitzar pràctiques d’immersió.

Ruiz, amb un caràcter fluid i amable, comenta que: “La veritat és que m’ho he passat molt bé aquí a Balsareny, on he pogut viure uns caps de setmana tranquils observant un civisme acurat”.

Jordi Caballero Álvarez ha estat l’altre socorrista de la piscina. En Jordi va néixer a Manresa el 2 de setembre de 1990. Diu que li agrada llegir i el darrer llibre que ha llegit és Gusanos de Arena, de Brian Herbart i Kevin J. Anderson. Els seu esports preferits són el waterpolo i el futbol.

El Jordi el trobem circulant amunt i avall del recinte amb una responsabilitat impressionant per la dedicació de socorrista. “La vostra piscina és un lloc tranquil, amb gent de tot tipus, diferents formes de ser i actituds ben diverses”.

La Meritxell Xandri Ojeda, nascuda a Balsareny el 12 de setembre de 1984, ha treballat de recepcionista. La Meritxell no és gaire amant de la lectura, i com a esport preferit té el futbol. Pel que fa als viatges, amb cara de nostàlgia i tendresa, ens comenta: “M’agrada molt viatjar, però no he pogut anar mai enlloc”.

 “La meva impressió des de la recepció és que cada dia veus gent nova i trobo que és prou maco veure com gent d’altres pobles venen a la nostra piscina. M’ha agradat molt quan algunes persones m’han comentat que aquí a Balsareny tenim uns banys molt més tranquils que en altres piscines”. Reflexió com a idea general de l’estada estiuenca de la Meritxell a la piscina municipal.

Adelino Da Silva López ha estat l’altra persona que ha regit la recepció. Nascut a Sallent el 22 de maig de 1961, ja fa molts anys que viu a Balsareny. És entusiasta del futbol i de la boxa. Li agrada molt viatjar i per posar-ne una mostra ha viatjat fins Alemanya, París i per tota la geografia espanyola.

L’Adelino, tot dret al costat del rètol que diu amb lletra ben clara que tot usuari de la instal·lació ha d’identificar-se ensenyant el carnet, ens parla de la seva estada a la piscina: “La meva primera impressió, que em congratula molt, ha estat poder experimentar que amb uns 27 anys que visc a Balsareny he pogut parlar amb persones amb qui mai no havia parlat i que des d’aquesta recepció, avui, ja coneixen el meu nom i junts hem pogut obrir ponts de diàleg veïnals i d’amistat. Especialment m’ha motivat molt poder parlar també amb un munt de quitxalla que, en venir a buscar a la recepció alguns dels molts contes que hi ha, en concret quan m’han fet la pregunta sobre de què anava un conte, jo els ho he pogut explicar. És molt gratificant veure la cara de contents que posen. D’altra banda, aquest lloc m’ha anat molt bé per poder practicar una mica més el català, ja que a casa parlem en castellà. Estic molt content d’haver pogut viure aquesta experiència”.

Josep Gudayol i Puig