Jordi Cervantes: Un ciclista contundent

 

El Jordi amb el maillot i la copa de campió de Catalunya

El diumenge dia 12 de juliol, el ciclista del nostre poble Jordi Cervantes, de 32  anys, va aconseguir a Falset, on es celebraven els campionats de Catalunya de ciclisme de carretera, el títol de campió de Catalunya en la categoria “ Elit”.

Hi van participar 97 corredors i només 15 van aconseguir acabar. David de la Cruz es destacava com a guanyador, però a tres kilòmetres del final, Cervantes va avantatjar-lo 51 segons i va fer l’arribada en solitari.

Vàrem voler felicitar-lo i parlar una estona amb ell.

En Jordi va néixer el 29 d’agost de 1976. Va cursar fins a 4t d’EGB a l’Escola Guillem de Balsareny i a partir d’aquí fins acabar 8è va anar a l’escola a Sallent, on també va fer un curs de BUP i el primer de Formació Professional.

Quan va començar l’afecció pel ciclisme?

Ja de petit m’agradava anar amb bici i feia sortides amb alguns companys. Però va ser quan tenia 12 anys que el Mario Macià ens va engrescar per federar-nos i anar a competir a la Federació Catalana de Ciclisme en la categoria d’Infantil. Vaig anar passant per les altres categories fins arribar a la categoria d’Elit,que és on estic actualment; abans es deia Amateur: és la que està per sota de la categoria de Professional.

El dia a dia, hores d’entrenament...?

Els matins estic a la botiga, al migdia de tres a quatre hores de bicicleta en carretera, a més faig estiraments, a la tarda una altra vegada botiga i els caps de setmana competició. Amb el menjar miro una mica el que menjo, no em passo i menjo sa, però no hi pateixo gens, perquè ho faig de gust.

L’esport de competició de bicicleta no és compatible amb altres esports: si et dediques a la bicicleta no pots fer esports com el futbol, caminar o d’altres, per qüestions de lesions.

El negoci.

Quan vaig pensar obrir un negoci volia que fos relacionat amb aquest món de la bicicleta. Al mes de març va fer 5 anys que estic aquí, sóc afortunat, perquè treballo amb el que m’agrada durant tot el dia. La botiga va tirant endavant amb els clients de Balsareny, però també amb els de fora: són molts els contactes que tinc amb gent d’arreu a causa de les competicions.

També a nivell personal vam fer un club vinculat a la botiga, que es diu Cyberbikes. Tenim uns 70 o 80 socis, és un servei per a la gent que vol anar amb bici, per assessorar-los en les llicències per federar-se i funciona molt bé. Vam fer equip amb patrocinadors i hem fet roba amb el nom de tots els espònsors.

S’han creat grups per poder practicar i sortir, segons els vagi bé, a les tardes o els caps de setmana. En els grups hi ha gent de fora, fins i tot de Barcelona, i a més els cobreix una assegurança que els dóna suport si surt algun problema. També hi ha un altre avantatge, i és que si vols anar a diferents proves no has de pagar.

I amb la família?

Estic amb la família  des que em llevo fins que obro la botiga i al final del dia. Sempre que a la Yolanda li permet la seva feina, m’acompanya a les competicions dels caps de setmana amb algun del fills. A ella també li agrada aquest món, i va en bici en comptes de fer un altre esport.

Quins títols?

Aquest any he aconseguit a Falset el Campionat de Catalunya en categoria Elit, i ha estat molt important per a mi. Se n’han fet ressò molts mitjans de comunicació, com Regió 7, el Mundo Deportivo i diaris especialitzats.

També he de dir que des de fa dos mesos vaig líder en el rànquing català, sempre parlant de la categoria d’Elit.

A nivell d’equip tenim gent jove i engrescada; quan he guanyat alguna competició de cap de setmana, algun del nois m’han dit que sóc un exemple a seguir, i això m’omple i m’empeny a anar continuant.

Creus que es coneix prou, el món del ciclisme?

Crec que no suficientment, a banda que és un esport que requereix un sacrifici constant, i que sembla que per a la majoria de joves el camí més fàcil es el de voltar. És important tenir fites personals i que els pares també t’acompanyin i et recolzin; jo he tingut la sort de tenir aquestes  coses.

També en el nostre país el futbol ho mou pràcticament tot, i llavors els altre esports, que n’hi ha molts, queden en segon terme.

Ens resta donar-te l’enhorabona. Balsareny pot estar content de tu. Ets contundent, sí. T’ho vas proposar i has arribat al capdamunt. Campió de Catalunya en la categoria Elit. Segurament seràs una sorpresa per a més d’una persona... Gent com tu val la pena! Endavant, Jordi, no deixis mai de pedalar!

Conxita Planes i Maria Josep Cors