- Opinió

- Societat
- Divulgació

- Cultura

- Esports
- Cinc minuts


Correu 

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Quelcom que no ha canviat


Llegeixo des de la distància les actes dels plens de l’Ajuntament de Balsareny. Passo per la carretera que em porta a Manresa i veig unes pancartes reclamant gespa artificial al camp de futbol. Veig que hi ha descontentament per unes instal·lacions. Descontentament per part del propi Ajuntament i per l’entitat de la Unió Esportiva Balsareny. Però em fa l’efecte com si el temps s’hagués aturat, com si una gran tempesta hagués mullat els papers d’uns i altres, com si no sabessin llegir el guió que tenen davant, i encara es tingués a la ment que l’anterior govern continués governant.

Llegeixo incrèdul, potser perquè encara estem a l’any 2006, que el regidor Soler (CiU) diu que passarem a la història per tenir el darrer camp de futbol de terra; em pregunto qui és el qui mana (governa), perquè no estem a l’any 2006 sinó al 2009. Ja no és ERC-VAI-PSC, és CiU, amb la seva experiència i joventut, qui està governant des de fa dos anys, però l’immobilisme històric d’aquest partit és present avui en dia. S’ha fet alguna cosa? S’ha mogut algun fil amb el Consell Català de l’Esport (CCE)? El 2007 quelcom s’hi hi coïa allà per la gespa del nostre camp de futbol; fins aleshores l’aixeta ens la van tancar per la inversió que s’havia fet a la nostra piscina, que es va haver d’arreglar per moltes irregularitats. Fins i tot vàrem voler canviar el sostre del pavelló però com que al CCE no els consta que tinguem uralita, el sostre ja era correcte. No sé jo qui devia canviar el material a darrera hora. Aquests canvis no els vàrem poder fer, ni pavelló ni gespa al camp de futbol.

Ara que està tant de moda el Barça i en Pep Guardiola, imagineu-vos què hauria passat si quan va arribar en Pep s’hagués posat a plorar perquè tenia un equip desestructurat; ell va pencar i tots sabem com ho ha solucionat. Doncs aquí passa el mateix: menys plorar i més treballar, perquè en dos anys alguna cosa s’ha pogut maquinar. Si el camp de futbol s’hagués fet tal i com volia l’equip de CiU, potser no tindríem un camp dels anys 90 sinó un camp dels anys 40, amb roques, sense aigua i amb uns accessos difícils de trobar.

Per altra banda, no em sorprèn gens l’actitud de l’entitat. Quan es va crear, les pressions i les coaccions per part de la junta de l’entitat (amb algú de l’actual Ajuntament involucrat, potser ara entén moltes coses) va ser la tònica dominant en el seu discurs envers l’antic equip de govern. Amenaces com que si no els donàvem certa quantitat de diners no hi hauria futbol;  quan des del primer moment se’ls va ajudar econòmicament, se’ls va buscar patrocinador, fins i tot se’ls van fer els tràmits amb la Federació Catalana de Futbol... Que expliqui alguna entitat de la zona quin Ajuntament ha fet tot això per ells. L’any 2009 ha arribat i el seu Ajuntament ens està governant. És a ells, a qui han de retre i demanar comptes. I pensar que el 2006 i el 2007 ja han passat.

 

Marc Selgas i Cors