Mercè Fígols, atenció i servei al casal de la gent gran

 

 

La Mercè Fígols Prat va néixer a Manresa el 23 d’agost de 1983. Des de Manresa a Cardona, va seguir els estudis d’ESO i compta amb el Grau Mitjà d’Auxiliar d’Infermeria.

Acollits des de la mesa de la recepció del Casal de la Gent Gran (el club d’avis), on presta el seu servei a l’usuari d’aquesta entitat balsarenyenca, ens comenta que: “Em trobo molt contenta aquí a Balsareny, on he tingut una acollida molt agradable. L’experiència prèvia en aquesta feina a Cardona ha fet que la meva arribada a Balsareny hagi estat més senzilla.

A la Mercè li agrada llegir i el darrer llibre que ha llegit és Alba, d’Enric Larreula. No és una entusiasta dels viatges, diu que no li agrada gaire viatjar. Pel que fa als esports, li agrada el futbol i en el seu temps lliure li agrada molt anar a pescar i gaudir d’una bona pel·lícula, ja que li encanta el cinema.

- Pregunta obligada: com va anar això de venir a Balsareny i incorporar-vos al Casal?

- Doncs em van trucar des de Barcelona amb el referent de si estava interessada amb aquesta feina, i ara mira, estic aquí treballant al vostre poble.

- I d’on veníeu?

- Vaig arribar del Casal de la Gent Gran de Cardona, on feia substitucions.

- Quines foren les primeres impressions que vau tenir al principi de la vostra arribada?

- Vaig tenir una arribada molt cordial. Un grup de gent molt amable em va oferir col·laboració. Em va fer molt de goig trobar persones tan obertes que em van donar suport i em van facilitar les meves tasques diàries. Una comunicació oberta i sense fer diferències.

- Coneixíeu Balsareny amb anterioritat?

- Conec una mica el poble, em sembla recordar que de petita havia vingut a la Festa dels Traginers.

- Feu-nos alguna valoració cultural sobre el Casal.

- Doncs entre d’altres, el Casal organitza activitats culturals, com ara viatges a diferents indrets de Catalunya visitant museus, monuments històrics, etcètera.

- Resumint, com us trobeu entre nosaltres?

- Més bé que bé. Normalment quan arribes a un lloc nou sempre pots tenir el dubte de si et rebran bé o malament, i jo tal com us he dit, no em puc pas queixar. Voldria donar les gràcies a tothom.

- Gràcies a vós també, i fins a una propera ocasió.

Josep Gudayol i Puig