Què hi podem fer, on hem d’anar?

 

Hi ha moltes persones de Balsareny que ja no sabem on anar ni amb qui hem de parlar, ja que Balsareny està vivint un temps de pobresa natural.

“Balsareny Avui” n’ha fet referència moltes d’altres vegades: “Som conscients de què la despesa social és alta, però salut i natura són condicionants per i a favor de les persones”.

Què hem de fer amb la desmesurada colònia de coloms? Aus molt boniques, però que embruten i deixen un terra perillós de relliscades i a més a més són perjudicials per a la salut pública. Últimament se’n poden veure molts.

Degut a aquesta greu crisi immobiliària, en alguns carrers balsarenyencs es pot veure la perillosa i poc higiènica imatge d’immobles enderrocats, els quals alguns resten apuntalats i altres acumulen en el seu sòl basses d’aigua bruta molt propícia a alimentar el perillós insecte, el mosquit tigre. Què hi podem fer, on hem d’anar?

Fa molt de temps que podem veure que una sola persona, acompanyada d’un bufador, té cura de la neteja dels nostres carrers. Però quants dels nostres carrers avui per avui es queden sense un mínim de neteja? Com pot una persona sola donar l’abast de netejar tot el poble? Què hi podem fer? Ja podem dir-ho, en primer lloc tots hauríem de tenir en compte embrutar menys. I, com que avui tothom paguem impostos, sembla que ha quedat definitivament enrere el costum que cada veí netegés el seu tros de carrer. Quantes vegades hem sentit a dir: “Ja ho netejarà l’Ajuntament!”

Josep Gudayol i Puig