Setmana primaveral al Casal de la Gent Gran

 

Com un esclat de roselles sembrades i crescudes al camp sembrat amb llavors de tardor i la força primaveral, un any més, el grup de persones que donen vida al Casal de la Gent Gran de Balsareny van voler celebrar-ho amb un programa ple d’alegria, toc d’art i bona gastronomia.

De mig matí, aquell dilluns, el Casal obria el que seria el primer dels actes a celebrar de les Festes de Primavera. Amb l’assistència de l’alcalde i regidors responsables, la presidenta de la junta d’usuaris obrí l’acte protocolari amb breus paraules de benvinguda per tothom. Tot seguit es va fer la tallada de la cinta que donaria per inaugurada l’exposició de treballs manuals, sota la responsabilitat de Rosario Mateo. Rica representació de l’art portat per unes mans artístiques d’un grup d’usuaris. Cal destacar d’aquest acte les paraules de la Maite, responsable assistencial del Casal de la Gent Gran de Sallent, tot recordant la Maria Teresa Delgado, responsable del Casal balsarenyenc, que per motius de baixa accidental no va poder estar-hi present.

A la tarda va tenir lloc la passarel·la dels conjunts de modisteria. L’acte va ser presentat per Maria Lluïsa Farizo i Imma Navarro, directores del programa dissenyador. Enguany, entre passi i passi dels diferents vestits. Per donar temps a canviar-se, l’acte va comptar amb una sessió d’acudits magníficament interpretats per un grup de senyores amb molta empenta. També, Carme Escudé va donar el toc poètic recitant “Els vells amants”. La tarda es va cloure amb quatre demostracions més: l’actuació de la Coral els Ametllers, la demostració del grup de gimnàstica, el lliurament de plaques en reconeixement de les tasques dins la junta del Casal a Rosa Fígols i Maria Josefa Pulido com a membres sortints, i finalment un berenar de germanor.

El dimarts va començar amb una passejada cultural a terres del sud, concretament al Delta de l’Ebre. Allà van poder disfrutar de parcs naturals, arrossars i el plaer del trànsit surant per sobre del cabalós riu Ebre.

El plat fort del dimecres, “El xou d’usuaris”, complia el seu catorzè any. Play-back amb cançons espanyoles i catalanes. Tradició, dansa i color amb artistes representants de tots aquells cantautors dins el gènere de la música lleugera que ompliren els cafès, teatres i sales de festa del temps. L’espectacle d’aquest any comptà amb noves incorporacions tan en el camp femení com en el masculí, amb C. Arteaga i C. Neiro com a cantants femenines i F. López com a sincronitzador musical i actor. També cal remarcar la magnífica col·laboració de J. Herrera per la seva tasca tècnica de compaginació i ordre classificador dels fils musicals del play-back. I com no, la direcció acurada d’Ester Cuenca i la presentació de l’acte d’Armand Casòliva. L’acte va omplir quasi tres hores d’espectacle i el van disfrutar prop de dues-centes persones. Una tarda que crida una continuïtat anual.

Va completar les Festes de Primavera la caminada a la resclosa de la Colònia Soldevila i un suculent dinar de germanor.

Josep Gudayol i Puig