Entre finals de cursos i caramellaires

 

Arribada la Pasqua, un any més, Balsareny va gaudir dels cants tradicionals de les Caramelles. Lluny queden els anys on tot el terme balsarenyenc gaudia del pas dels grups de caramellaires, que, tot saludant el veïnat, li desitjaven bona Pasqua. “Déu vos guard gent de la casa, / la colla ja som aquí / per cantar-vos les caramelles / si no hi teniu res a dir”. Així feia la cançó que seguia. “El qui porta la bandera / és un gran jove i un gran hereu, / s’estima més la minyona / que no pas els bons ous que li dareu”. Nostàlgia d’anys passats! Avui, la diada balsarenyenca en gaudeix encara a través de les corals locals Sant Esteve i Els Ametllers.

També, en aquests dies primaverals, persones afeccionades a l’art de pintar mostraren la seva inspiració per mitjà de les teles, el cavallet, el pinzell i la paleta, amb diferents tècniques artístiques per celebrar el 30è any del Concurs de pintura a l’aire lliure.

El temps marca les pautes i no hi podien faltar les audicions que l’Escola de Música Municipal fa per Sant Jordi. Família i amics es tornaren a reunir a la sala Sindicat per tal d’escoltar les melodies de diferents instruments, com el piano, violí i bateria.

Totes són activitats primaverals. Benvinguda i lloada estació!

 

Josep Gudayol i Puig