TEMPO, tradicionals dies d’il·lusió

 

El passat mes de març de 2009, Balsareny va poder recordar el temps viscut i donar-lo a conèixer a les noves generacions, amb “Contes al terrat” al Sindicat.

Anna Roca va fer reviure tot un seguit de clàssics, amb alguns retocs dels textos originals, que els grans havien conegut de petits. El relat de contes com el dels Tres Porquets o el d’en Patufet, amb personatges com la Clara, el Gerard i la Mar, feren obrir ulls i boques. La interpretació acurada de l’única actriu, més que genial, va ser capaç de transmetre al públic assistent que va omplir tres quartes parts de la sala.

Uns estenedors, una ombrel·la, una regadora, flors i plantes, etc., ompliren l’escenari amb un terrat, que propicià reflexions sobre el bon veïnatge amb la persona a qui li molesta això o bé allò. Un programa tractat des de la més quotidiana realitat viscuda.

Els darrers dies d’abril, el poble va gaudir de la tradicional Festa Major. El 27 d’abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat, a la sala Sindicat es va oferir un espectacle de màgia d’alt nivell amb el Mag Edgard. Uns efectes especials on la música, el color i la llum tenebrosa donaven marc a uns trucs espectaculars, amb la participació d’algunes persones assistents a l’acte. L’Edgard i el seu ajudant es mogueren dins la seva torre màgica del “Geperut de Notre Dame”.

Josep Gudayol i Puig