La nostra gent

Àngel Casaldàliga Guitart

 

A l’extrem sud-est del municipi sortint en direcció Avinyó, concretament al carrer Sèquia, hi ha la Perruqueria de la Maria Rosa Casanova i Freixa. Aquesta conciutadana balsarenyenca és ajudada per la Maite Ramírez, també de Balsareny.

La Maria Rosa va néixer a Balsareny el 26 de setembre de 1974, i compta amb els estudis de segon grau de Formació Professional enquadrats en la branca de perruqueria. Els va cursar a l’institut Maurici Fius i Palà de Manresa. També va seguir cursos d’estètica a l’acadèmia Cistabel de la mateixa ciutat, i de maquillatge a l’escola Cascarra de Barcelona. Actualment continua formant-se amb cursos pel perfeccionament en noves tendències per una millora del seu treball.

La Maria Rosa ens comenta: “No llegeix-ho gaire, no és perquè no m’agradi, però em costa molt agafar l’hàbit de llegir”. La natació i els pilates són els esports físics que li agraden més, i sempre que pot els practica. També li encanta viatjar: “Avui però amb els menuts no ho podem fer tan sovint. Amb el Quim Junyent, amb qui estic casada, tenim dos fills: la Martina, de 4 anys, i el petit Quim, de 21 mesos. I tornant als viatges, he estat en alguns llocs d’Europa com París i Venècia, entre altres. A aquestes dues ciutats, i també a Dubrovnik, m’agradaria molt tornar-hi algun dia. També hem visitat molts pobles d’Espanya, ara bé, com la Costa Brava no hi ha res. I quan disposo de temps lliure, sobretot, gaudeixo dedicant-me als meus fills, però també m’agrada poder anar al cinema i al teatre.

- Expliqueu-nos en primer lloc, com va anar això de voler ser perruquera?

- Ja sé que s’ha dit molt això, però de fet haig de dir-vos que ja des de molt petita vaig tenir clar que volia ser perruquera. I som-hi! Quan vaig complir els 14 anys vaig començar a estudiar i a fer les primeres pràctiques en una perruqueria.

- Passen els anys i ja amb l’ofici acomplert, vau decidir de posar-vos autònoma. Maria, què va significar aquest pas?

- Em feia molta il·lusió pensar que un dia pogués tenir la meva pròpia perruqueria, tot i que era conscient de l’esforç que el fet em reportaria. La veritat, és que al principi m’espantava molt el fer-ho, però amb la il·lusió i tot el suport dels teus, tot se supera, i sobretot gràcies als clients i clientes que m’han donat la seva confiança.

- Qui sou a la Perruqueria Maria Rosa?

- Som un equip petit. El formem dues persones, la Maite Ramírez i jo mateixa, a les quals ens podeu veure a la foto, la Maite a l’esquerra i jo a la dreta. Totes dues, amb el títol de perruqueria, deixeu-m’ho dir, ens compenetrem molt i n’estic més que contenta. La Maite és una persona amb un gran sentit de la professionalitat i una gran amiga.

- Entrats a l’any 2009, parlant de la crisi, com la noteu i la veieu?

- Penso que forma part d’una realitat que hem d’afrontar tots, doncs, com que en formem part, ens l’hem d’agafar amb optimisme i segur que ens en sortirem.

- Què en penseu de les associacions, en formeu part d’alguna?

- Intento posar el meu granet de sorra amb algunes, però en la que estic més involucrada és en la nostra Associació de Botiguers i Comerciants de Balsareny. Crec que tots hauríem de fer l’esforç perquè Balsareny aconsegueixi revaloritzar el teixit comercial, que dóna vida i unió als pobles.

Josep Gudayol i Puig