La Biblioteca informa

 

Es diu Firmín. El nom el vam treure d'un conte que el Josep (un usuari de la biblioteca) li va explicar a la seva néta sobre un ratolí que llegia molts llibres.

El Josep em va explicar que la Mireia obria uns ulls com unes taronges quan li explicava que el ratolí vivia a la nostra biblioteca. Que sortia només de nit per llegir contes i que s'havia fet una caseta molt petita a sota de la tarima de la secció infantil.

—Ostres, Josep! —Vaig dir-li.

—Sí, la Mireia el busca per tots els racons de la biblioteca cada dia que ve: l'haurem de crear! Pot ser la nostra mascota!

El següent pas va ser dir-li al Santi (il·lustrador i autor local)que li posés cara i ulls a l'animaló. Dibuixa amb una facilitat tan espontània, que no va tardar ni tres minuts en fer un esbós del ratolí.

Després li vaig dir al José Antonio (pintor local i llegidor empedreït) que podria fer un quadre tan gros que ocupés tota la secció infantil.

Però primer havia d'esperar que la Mireia (regidora de cultura)m’hi donés el vist i plau per pagar-li, almenys, les despeses de pintura.

Dit i fet. La regidora hi està d'acord, el pintor està disposat i jo estic entusiasmada! El quadre ja està fet. Amagat al despatx de la biblioteca, espera que arribi el dia de l'hora del conte d'abril, que coincideix amb la Festa Major.

Aquell dimecres, que serà el dia 29, explicarem als nens de Balsareny com ha arribat el Firmín al nostre poble i com s'ha quedat a viure amb nosaltres per sempre.

Aquesta criatura màgica té el poder de fer venir ganes de llegir als nens, i als pares, i als avis, i als adolescents, i als gats i als gossos, i a les plantes! És una epidèmia que no podem aturar!!

Maria Jesús Rodríguez Melero