L'Associació Els Ametllers del Casal de la gent gran de Balsareny informa

 

 

Loteria de Nadal

Per fi, el número 51.782 amb el qual venim jugant fa anys, va resultar premiat amb 5 euros per euro jugat. Informem als que van jugar-hi, si encara no ho han fet, que poden cobrar les butlletes a “La Caixa”. Cada butlleta és premiada amb 12,5 euros.

Berenar d'activitats

El passat 17 de desembre de 2008 vam celebrar el tradicional berenar per als participants en les diverses activitats que es fan al Casal. Va donar-se el lot de Nadal als monitors, treballadors i col·laboradors especials. En total van assistir-hi 75 socis i usuaris del Casal.

Torronada

El 22 de desembre de 2008 va fer-se la clàssica torronada amb la participació de 70 persones. La Coral del Casal va oferir un magnífic concert de nadales, en català i castellà. Acabada la seva actuació, van servir-se torrons, coca i beguda a tots els assistents, tancant una tarda agradable i molt dolça.

Pastorets de Calaf

El passat diumenge 18 de gener d'enguany, 32 socis van viatjar a Calaf per assistir a la representació dels Pastorets de Josep M. Folch i Torres, que són els que es representen també al nostre poble. Així van poder comparar quins els agradaven més.

Festa de carnaval

S'està treballant intensament en la preparació del Carnestoltes, amb l'acostumat ball de disfresses, que compta amb el concurs a la millor parella i millor disfressa individual, amb obsequi de premis per als guanyadors.

Col·laboració amb l'Escola Guillem de Balsareny

L'Escola Guillem de Balsareny va demanar per trobar-nos, a l'escola, representants de l'Associació amb la direcció escolar, amb la finalitat d'establir una col·laboració per crear un petit hort darrere l'escola. Així la gent gran ensenyaria als més joves com es planten les cebes, patates, enciams, etc.

La proposta va ser acceptada tan pel consell de govern del Casal com per la junta directiva de l'Associació. Es va entendre com una activitat intergeneracional. Tres membres de la junta de l'Associació, Rafael Fernández, Virgínia Fernández i Àngel Redón van agafar el compromís; i el dia concertat, ajudats per l'empleat de la brigada municipal Emili Gamisans, van preparar el terreny de la petita horta.

El dia següent es va ensenyar als més petits com s'ha de plantar qualsevol cosa. Un altre dia va fer-se el mateix amb els més grans. En dies posteriors, va practicar-se el cavar, regar, etc.

Aquestes actuacions han estat molt positives i han enriquit els aprenents i han fet sentir útils als pagesos grans. Per això, felicitem a l'Escola Guillem per la seva magnífica idea.

Assemblea general d'usuaris del Casal de la gent gran

El passat 9 de febrer de 2009, a les 4 hores de la tarda, va realitzar-se l'assemblea general d'usuaris del Casal, que va començar amb la lectura de l'acta anterior per la responsable del Casal. Tot seguit es va informar de les activitats realitzades per part del departament i les previstes per a l'any 2009, com també de les despeses en infraestructura.

També es va informar de la plaça vacant en el Consell de Govern, i dels dies que tancarà el Casal durant aquest any. Finalment, va obrir-se un torn de propostes, precs i preguntes, que va ser molt participatiu.

Associació Els Ametllers