Societat
 

Els que miren el futur

 

Benvolguts amics:

Som el Grup d'Informàtica de nivell mitjà del Casal de la Gent Gran. Fa dos anys que cada dilluns ens trobem amb el nostre professor Marc Vilardell, que ens ensenya a fer funcionar correctament els ordinadors.

Som 7 alumnes: El Quico, el Paco, el Peralta, el Rodergas, el Josep Lladó, la Pilar i un servidor, Josep Fité; tots plegats donem maldecap al Marc amb la nostra inexperiència per fer funcionar bé aquests aparells tant complicats com són els ordinadors.

El Marc prou s'hi esforça, però nosaltres anem al nostre rotllo i anem fent malifetes: que si ara ens surt tot majúscules, que ara surt subratllat tot vermell, que ara ha desaparegut el ratolí, etc. Ara tot això gairebé ho tenim superat, però ja farem altres destrosses com, per exemple, quan escrivim un text, no configurar el model de lletra, la posició del text o l'idioma; aleshores pot sortir tot plegat un “xurro”.

Aquest any estem molt il·lusionats, ja que el Marc ens ha dit que ens ensenyarà a connectar-nos a Internet i a fer funcionar el Messenger per enviar missatges. Esperem poder fer-ho funcionar correctament.

Josep Fité

Somos un grupo de estudiantes de Informática del Casal de la Gent Gran de Balsareny, que hace ya unos años estamos en el intento de aprender el manejo de los ordenadores, (que dicho sea de paso... están ya un poco caducos). Desearíamos tener unos ordenadores nuevos y de última generación (ya que los que tenemos son todos aprovechados de otros sitios).Con el “profe” tenemos buen rollo, porque es una persona joven y tiene mucha paciencia con todos nosotros.

No vamos muy rápidos, pero ya lo empezamos a entender un poco. No sé cuántos cursos haremos, pero espero que al final pueda dominarlo con toda tranquilidad y sin miedo de meter la pata...

Pilar Clarissó

Som el grup d'informàtica del Casal de la Gent Gran de Balsareny, que fa uns anys estem aprenent a fer anar els ordinadors, sota les ordres del professor Marc Vilardell; suposem que n'anirem aprenent, però de moment es troba bastant difícil.

Josep Lladó

Estimats conciutadans: som aquest petit grup de persones que ens esforcem per posar-nos al dia de les noves tecnologies; encara que moltes vegades ens trobem amb entrebancs de tipus generacional i econòmics, ja que els ordinadors que fem servir... Sort en tenim d'unes persones que s'atreveixen a fer de tècnics per posar-nos el material al dia.

Tothom diu que és tan fàcil fer funcionar un ordinador, però els que n'estem aprenent no ho trobem tan senzill, encara que posem totes les ganes per procurar entendre-ho tot i parlar idiomes diferents. Espero que algun dia li guanyarem la batalla: tot es questió de paciència i perseverància.

Francesc Gales

Somos un grupo de estudiantes de Informática, del tercer curso, en el Casal de la Gent Gran. El profesor es el Sr. Marc Vilardell, y hacemos un trabajo de conjunto para el día de hoy, para celeblar la feria de todas las entidades del pueblo. En esta fotografia que acompañamos verán a todos los estudiantes.

Josep Rodergas

Los siete magníficos

Tres quarts de cinc de la tarda: Agafo la carpeta per anar a classe d'informàtica al CASAL DE GENT GRAN. Tot content i alegre pel camí, i sense adonar-me'n, em vénen els records dels meus anys de la infantesa, quan tan alegrement, saltant i corrent amb la meva cartera penjada a l'esquena, anava a l'escola on m'ensenyaven de llegir i escriure. Recordo els companys de classe i també les estones que feliçment jugàvem a la plaça a l'hora del pati; sense adonar-me'n, per un moment m'he tret setanta anys de sobre, com si fos un somni que mai més no tornarà.

Sóc l'ultim d'arribar al Casal. Els meus companys de la classe d'informàtica ja hi són tots. Estan asseguts davant de la pantalla esperant que el mestre dicti el treball a realitzar. M'assec on tinc el meu ordinador i em disposo a escoltar el que diu el mestre.

Dos quarts de set: La classe s'ha acabat i tots estem molt satisfets del treball que hem fet. Som set alumnes que qualifico de SET MAGNIFICS ALUMNES, sota la batuta del nostre mestre, Sr. Marc Vilardell.

Tres quarts de set: Després de fer una xerradeta ens acomiadem i fins a la setmana que ve!

Francesc Maya

Avui celebrem a Balsareny la fira de les entitats, una fira on totes les entitats hem de mostrar allò que fem durant l'any; sens dubte, treballem molt (cosa que no poden dir altres...).

Els del grup de continuació del curs d'informàtica també ens hem engrescat a dir-hi la nostra. És per això, que us volem mostrar aquest escrit i aquesta fotografia (©Juan José Peralta). Amb això us ensenyem que hem après a escriure text justificat (com als diaris), a posar-hi un títol en color, inserir-hi una foto...

Qui ens ho hagués dit, fa 40 anys...

ANEU ALERTA, QUE DE VIRUS TAMBÉ EN SABEM UNA ESTONA...