Josep Miquel Soler, responsable de Governació a l'Ajuntament

 

 

Màrqueting, vendes i l'estudi per a direcció d'empreses són l'últim capítol d'estudis cursats pel nostre conciutadà Josep Miquel Soler i Escudé. En Miquel és el responsable de la cartera de Governació del consistori balsarenyenc per CiU, càrrec que ha acceptat per ordre de llista com a conseqüència de la dimissió de Susana Morón Fernández.

Nascut a Badalona el 30 de novembre de 1962, va cursar els estudis primaris al col·legi dels Salesians i més tard el batxillerat a l'Institut Eugeni d'Ors de Badalona. Tal com ens diu: “Estic casat amb la Mayte des de fa 20 anys i tenim tres filles: l'Alícia, la Virgínia i el Miquel. Fa uns quinze anys que treballo a Cristalleria Balsareny amb la meva dona”.

Al Josep Miquel li agrada l'hoquei patins, hi havia jugat, però ara fa molt temps que no ho practica. Li agrada el cinema i també llegir: “quan començo una lectura em costa molt deixar-ho i no vull parar fins que l'acabo”.

- Enrere han quedat les passades eleccions municipals en què us vau presentar en la llista de la coalició de Convergència i Unió. Per què CiU?

- Més que creure en els partits polítics, crec en les persones que hi ha al capdavant de qualsevol llistat, sigui del color que sigui.

- Número 7 de la llista i per les circumstàncies d'haver plegat la persona predecessora, heu entrat a formar part de l'equip de govern. Quina és la motivació que us ha fet acceptar el càrrec (ja que també hauríeu pogut no acceptar-lo)?

- Per mi, acceptar ser regidor de Governació suposa una motivació extra amb la qual no hi comptava, ja que no són pocs els tràfecs que em porta la meva ocupació laboral; però davant la sorprenent baixa de la Susana, vaig pensar que havia d'intentar fer gecs i mànigues i col·laborar amb el meu petit gra de sorra per tal de fer quelcom de profit per Balsareny.

- Anteriorment a aquesta legislatura, us havíeu presentat mai en un llistat polític municipal?

- Doncs no.

- Actualment, en aquests temps difícils, com veieu el nostre poble amb les àrees de política social, laboral i esportiva?

- Amb l'arribada d'aquesta crisi, crec que Balsareny se'n pot veure en certa mesura afectat, però no més que qualsevol altre poble veí. Crec que vénen temps no massa eufòrics; per tant, nosaltres, des de l'Ajuntament, ens haurem d'apretar la sivella fins al darrer forat. Haurem de responsabilitzar-nos més que mai per poder sortir-ne al més ben parats possible.

- Gràcies, Miquel, i molta sort.

Josep Gudayol i Puig