Parèntesi laboral a Iberpotash

 

Aquesta no és la primera ocasió. “Balsareny Avui” ha fet diverses vegades alguns apunts sobre el sector miner bagenc el qual inclou Sallent, Balsareny i Súria. I ho ha fet des del diari intercomarcal Regió 7 . Repassant, i sense anar més lluny, un dels últims titulars (es pot veure en el Sarment nº 368 corresponent al mes d'abril d'aquest 2008) UNA ACTUACIÓ DE RUNAM DE VILAFRUNS AFAVORIRÀ EL MEDI. Aquest girava sobre un estudi geològic de Vilafruns (Balsareny) i concretament referit al munt de rebuig-escombrera.

Fa uns dies (Regió 7, dimecres 26 de novembre i dilluns 1 de desembre de 2008) que mitjançant l'esmentat rotatiu, “Balsareny Avui” ha pogut saber que l'empresa minaire Iberpotash plantejava a llurs treballadors portar a terme una aturada laboral dins de l'extracció de potassa.

“L'empresa minera Iberpotash preveu el fer una aturada de l'extracció de potassa a les mines de Sallent i Súria durant tres setmanes entre finals d'aquest any i principis del vinent. Aquesta parada de la producció és deguda a “un descens brusc” de les compres per part dels clients que ha fet que els magatzems de les mines del Bages estiguin al límit de la seva capacitat, segons han explicat fonts de l'empresa. “Els treballadors de la planta minera d'Ibertpotash a Sallent van decidir ahir, 30 de novembre, reunits en assemblea a l'envelat de la localitat, acceptar la proposta de l'empresa d'aturar tres setmanes de producció per la caiguda de les vendes, a fi de preservar els llocs de treball”. Aquesta és la conclusió en què es va arribar després de la trobada, que va comptar amb prop de dos centenars i mig de persones. Luís Lupión, president del comitè de l'empresa, deia que “la gent ha entès que era la millor solució per garantir els llocs de treball”.

En un temps prou precari portat per aquesta crisi (Balsareny també s'hi veu afectat) esperem un acompliment ben saludable per ambdues parts.

Josep Gudayol i Puig