Fets sociològics al Casal

 

“Balsareny Avui” no vol pecar de pretensiós però se li omple la boca d'aigua quan pot informar que Balsareny, malgrat no tot es ple de dolçors, camina amb uns sentits socials on els fets quotidians ens apropa un xic més. Som i volem ser persones obertes i solidàries, i sabem que gràcies a entitats i institucions som més feliços.

El paràgraf de raonament bé a compte sobre la xerrada que va tenir lloc el passat dia 2 de novembre de 2008 a la seu del Casal de la gent gran (club d'avis) “Si jo em sento bé, tot va bé” a càrrec de la sociòloga Maria Josep Velasco. Unes trenta-cinc persones assistiren a l'acte. La Diputació de Barcelona, mitjançant 'Ajuntament de Balsareny, va fer possible que es celebrés la xerrada en els locals d'aquesta entitat.

Durant prop de dues hores, Velasco va fer arribar propostes i raonaments a un públic atent per una societat més feliç: “És molt important saber-se identificar amb l'altre, sigui parella, fills o bé el veí amb qui tingueu relació propera i diària”. Ser feliç, és estimar-se, saber demanar perdó quan el cas ho requereixi”.

La conferenciant, acabant amb les seves reflexions, va posar un exemple viscut en testimoniatge directe: una dona de 35 anys, amb les cames trencades: “Hauré d'utilitzar tota la resta de vida unes crosses, però vull superar-ho. Ho superaré, perquè malgrat les meves lesions em sento útil i necessària”. És el valor de seguir, de sentir-se estimada i d'estimar.

Josep Gudayol i Puig