Olga de los Ríos, inquietud per l'estètica del cos

 

 

Olga de los Ríos Mascaray va néixer a Balsareny el 27 de novembre de 1982. En edat escolar va cursar l'EGB al CEIP Guillem de Balsareny. En el seu currículum posterior compta amb els estudis de Manipuladora d'aliments, Mecanografia, curs de grau mitjà d'Estètica a l'escola Anna Flores de Manresa, curs de depilació elèctrica (a la mateixa escola), curs per tenir cura dels peus a l'escola Isabel de Manresa i un curs amb dedicació a la decoració d'ungles impartit a l'escola THUYA de Barcelona. Actualment segueix un curs de Quiromassatge a Manresa, i treballa al centre d'estètica Olga, a Balsareny.

 

A l'Olga li agrada llegir i el darrer llibre que ha llegit és Àngels i dimonis , de Dan Brown. En el camp esportiu li agrada la natació i les classes d'estiraments musculars. Durant uns anys va estar lligada amb l'entitat balsarenyenca dels Bastoners, i ens diu que: “M'agradava molt, però vaig haver de deixar-ho per incompatibilitat amb la meva feina”.

 

- Expliqueu-nos, com va començar tot perquè decidíssiu obrir un establiment al servei del complement de bellesa i salut, l'estètica?

 

- En haver acabat els meus estudis, vaig començar a tenir una gran inquietud il·lusionada per tal de poder tenir el meu propi centre. Van passar uns anys, i després de treballar-ne uns quants en aquest camp de l'estètica i d'haver adquirit certa experiència, vaig decidir fer realitat el meu desig i em vaig posar a treballar per a mi, i us puc dir que la feina que faig m'agrada molt.

 

- En voler incorporar aquest nou servei a Balsareny, us va suposar algun entrebanc a l'hora d'obrir-lo?

 

- Doncs no, al contrari, vaig sentir-me molt recolzada. A l'Ajuntament t'assessoren de com has de tramitar i fer tot el procés dels papers necessaris per poder elaborar el que és un pla d'empresa. També em van informar sobre els tipus d'ajuts disponibles.

 

- Digueu-nos, quins són els dies i hores de servei al públic usuari del vostre centre?

 

- Obro de dimarts a divendres des de les 9 hores del matí fins la una del migdia, i a la tarda de 4 fins a dos quarts de 8. Els dissabte obro el matí de 9 a 13 hores.

 

- La vostra tècnica d'estètica, en quin mètode consisteix? Quines són les matèries primeres amb què treballeu?

 

- L'estètica consisteix a oferir uns serveis per tenir cura de l'exterior del nostre cos amb: depilacions, massatges, manicures, pedicures, decoració d'ungles, neteges de la cara, tractaments facials, tractaments corporals, permanent de pestanyes, tint de pestanyes i celles, piercing dental, maquillatges, tractament amb porfina per a mans i peus, tractaments amb xocolata, algues, fangs, olis essencials, depilació làser, etc.

 

- Creieu que actualment Balsareny és sensible a la utilització de l'estètica?

 

- Sí, cada vegada més, la gent de Balsareny és més conscient de la importància de tenir cura del seu cos, tan a nivell intern com extern. Avui dia vivim uns temps en què l'aspecte, una bona imatge personal, és molt important.

 

- Ja per últim, com veieu el desenvolupament cultural, social i polític de Balsareny?

 

- Des de molts i diferents àmbits es treballa i es pot treballar per tenir una participació activa en la quotidianitat diària envers la cultura, el lleure i el camp social.

 

- Gràcies, Olga, i per molts anys.

 

Josep Gudayol i Puig