Fornell, fornidor de Vida: uns mots literaris

 

Sóc un més dels balsarenyencs que fa dies ens aplegàvem a la sala de llibres de la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny. L'esdeveniment va ésser per celebrar la presentació del llibre de poemes Vida, poesia quotidiana , del balsarenyenc Santi Fornell i Caparrós.

Després d'un breu presentació a càrrec de Maria Josep Cors, prengué la paraula l'autor. En Santi va començar explicant en un primer capítol colpidor els dies difícils avui superats, que feren néixer vers a vers les seves pàgines literàries. Sí, enmig de la grisor d'un temps amb el suport amorós de la seva dona i el seu fill, van néixer els mots literaris fornits amb els vessants, uns tendres i altres explosius, que en unes línies de lletra impresa fan albirar tot allò de caràcter.

El segon capítol va ser el d'agraïments a totes aquelles persones que d'una manera o una altra li han donat suport tant moralment com tècnicament: “Gràcies a la Gemma i gràcies al Ramon. També gràcies a tots per venir”.

Personalment he de dir que coneixia en Santi a través de la seva feina com actor dels Pastorets de la Colònia Soldevila (i darrerament els de Balsareny) i crec que el vaig conèixer un xic més a l'entrevista del Sarment (número 334, mes de març de 2005) que jo mateix li vaig fer. Amb tot, no me'l podia imaginar amb aquesta vena poètica. Tinc el llibre i me'l llegeixo.

Per últim he de dir, sense falsa modèstia, que no tinc el costum d'ensabonar a ningú. Em cal felicitar al Santi i als rapsodes que en el decurs d'aquest acte van recitar sengles poemes de l'autor balsarenyenc.

Josep Gudayol i Puig