La dansa de la Sardana

 

“La sardana és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan”. La frase pertany a un poema de Joan Maragll que enalteix la dansa nacional de Catalunya; encara que darrerament sembla un xic oblidada, no tan sols a Balsareny, sinó en molts indrets del principat. Malgrat tot, de tant en tant, quan és programa alguna audició al poble, fa goig poder veure-hi algun xicotet o xicoteta entremig de les mans entrecreuades d'altres balladors, generalment, grans.

Fa uns dies que, un any més, Balsareny va celebrar la Festa de la Gent Gran. I un altre any, també, des del Casal de la Gent Gran, els balsarenyencs van poder gaudir d'un acte que comptà amb l'organització de la responsable del Casal, Maria Teresa Delgado. L'acte es va dur a terme al Sindicat, i enguany els balsarenyencs van poder gaudir d'un recital musical de sardanes amb tamborí, flabiol, tenora, trompeta, friscorn, contrabaix i clarinet, que omplí de tremolor l'enllistonat de l'escenari.

Sardanes com “Fermina” i “Mercè”, entre altres, acompliren una jornada cultural portada a terme per una jove orquestra de Bellvitge. L'alcalde balsarenyenc, Jaume Rabeya, i Maria Teresa Delgado van fer una breu presentació dels joves músics.

Josep Gudayol i Puig