Gran èxit de la Fira d'Entitats

 

Fotos Sarri

Els dies 17, 18 i 19 d'octubre s'ha celebrat, amb gran èxit de participació, la primera Fira d'Entitats, organitzada per l'Ajuntament amb la col·laboració de la gran majoria d'associacions locals, culturals, esportives, cíviques i socials.

Els actes van començar divendres amb la conferència de Vicenç Villatoro, exdirector del diari Avui , que va parlar al Sindicat sobre “Associacionisme i voluntariat”. Dissabte, també al Sindicat, es van projectar DVD sobre activitats de diverses associacions; la Unió Ciclista Alt Llobregat va organitzar una pedalada pel poble; membres del Casal de la Gent Gran van fer una exhibició de gimnàstica, la Coral Sant Esteve va oferir un recital, i diferents grups musicals del poble (Kòdul, Barra Lliure, Trempera Matinera…) van fer sengles concerts; mentre als locals de la plaça de la Mel s'exhibia una exposició molt interessant, de fotografies de diverses entitats.

Diumenge, mentre els Pastorets celebravenu un assaig a portes obertes i la Coral Els Ametllers cantava unes cançons, a la plaça de la Mel tot de carpes acollien els estands de les diferents entitats, moltes, que exhibien mostres de les activitats que fan. Concerts de l'Escola de Música; passejades amb burret de la Comissió de la Festa dels Traginers; simultànies d'escacs i tauler gegant pel Club d'Escacs Balsareny; exhibicions de l'ADF, exhibició del Grup de Rescat de gossos de la Creu Roja ; un camp de futbol inflable a càrrec de la Unió Esportiva Balsareny i del Club Handbol Balsareny; una piscina amb peixos de debò a càrrec de la Societat de Pescadors; gàbies amb ocells de la Societat Ocellaire ; un circuit de motos de la Moto Colla Pessigolla; ballades de Bastoners i de Geganters, concert de Grallers; i molts estands més, com ara els del Casal Verge de Montserrat, el Casal de la Gent Gran , els Ametllers, la Comissió de Reis, l'Associació contra el Càncer, l'Agrupació Artística, el Grup de Carnestoltes, el Club Natació, l'Auto Cross, la Biblioteca Pere Casaldàliga amb una parada de llibres, l'AMPA del Col·legi Guillem, Càritas, la Penya Barcelonista de Balsareny, la Coral Sant Esteve, amb àlbums de fotografies i la projecció de l'obra El retaule del flautista ; l'Escola Municipal de Música i Teatre, el Cercle Cultural de Balsareny i l'emissora de Ràdio Balsareny, que va fer un megaprograma en directe. I encara segur que ens en deixem. Tot això, amb una plaça plena de gent que donava un aire festiu i alegre a un diumenge assolellat. A migdia, un dinar popular molt concorregut i un acte de reconeixement a les entitats locals tancaven aquest cap de setmana intens, en què gràcies a l'esforç de moltes persones, com sempre, les entitats locals van ser testimoni de la vitalitat del poble.

Sarment