L'orella em vomitava

 

Se'm va escapar el títol. Un llibre! Una autora, Lídia Cacho, de Mèxic.

- Quin preu li ha costat haver publicat (abans escriure) aquest vostre llibre que vol ser, i és, una denúncia que dóna a conèixer una de les grans lacres de corrupció que pot arribar a comportar un món, políticament parlant, d'ideologia capitalista?

- He tingut molta sort i també he hagut d'anar molt amb compte. No obstant això, us haig de dir que vaig ser empresonada i vaig 'haver de passar per uns episodis esgarrifosos en mans dels botxins de torn: vaig ésser torturada.

Lídia Cacho feia aquestes declaracions al programa de Catalunya Ràdio “El cafè de la República ” conduït pel periodista Joan Barril. El llibre de Cacho tracta sobre el comportament humà, si és que es pot anomenar d'alguna manera, vers la pederàstia: “ A Mèxic existeix una incalculable quantitat de nenes i nens violats i explotats, sovint pels propis pares, avis o tiets, i tot això amb el consentiment, és a dir que no ignoren,de les autoritats del règim capitalista. A Mèxic també hi ha molta gana, ja que només va bé l'exèrcit, el govern i l'empresariat ”.

- Podem assegurar que en el camp corrupte de la pederàstia només hi ha homes?

- No, hi ha proves que també són algunes dones les que cometen aquests abusos sexuals.

A poc a poc, la meva orella començava a ser víctima del vòmit. Sense pensar-m'ho ni un segon, uns ràpids i breus apunts, feien néixer aquest encapçalament.

Josep Gudayol i Puig