- Editorial -

Tota cuca viu

Després de mesos de sequera preocupant, que ha produït situacions polítiques curioses, han arribat per fi les pluges que tanta falta feien. I amb això sembla que s'ha retardat una mica l'estiu, fins ara temperat, tot i que hom pronostica una canícula ben calorosa.

El món de la cultura i de l'esport de Balsareny s'omple, com cada final de curs, d'activitats que fan goig. Tot i que en el moment d'escriure aquestes ratlles encara no s'han celebrat aquests actes, quan el lector les llegeixi haurem celebrat la festa del fi de curs escolar, amb dansa i hip-hop, patinatge, màgia, un “passatge del terror” i una “escala en hi-fi”; el fi de curs de l'Escola Municipal de Teatre, amb un espectacle teatral de creació pròpia; el concert de fi de curs de l'Escola Municipal de Música; la posada en escena, en doble sessió, del Tartuf , de Molière, a càrrec dels Pastorets de Balsareny; un nou audiovisual del centre Excursionista; conferències i contes a la Biblioteca Pere Casaldàliga; la quarta festa del Barça amb el tradicional sopar de la Penya Barcelonista de Balsareny; i començaran els sopars a l'aire lliure dels carrers del poble; el torneig de Futbol-7; les finals de les copes catalanes d'Handbol; les 24 hores de Futbol Sala; el tercer Cross del Traginer; una sortida del Centre Excursionista...

En fi, que “a l'estiu, tota cuca viu” i el món de la cultura i de l'esport, a Balsareny, també pren una vitalitat envejable. Una vitalitat que és fruit de l'esforç de les entitats, que vol dir el de les persones que hi posen el coll; persones que, després de treballar o d'estudiar, sacrifiquen hores del seu lleure i de la seva família per posar-se a fer activitats en comú i per al comú. El seu esforç es veu recompensat si el públic assisteix als actes que organitzen i els premia amb l'aplaudiment, i aquesta petita satisfacció íntima ja paga amb escreix el notable sacrifici que tota activitat comporta.

Per això és tan important que ho sapiguem valorar, tant la ciutadania com els governants, i que els uns col·laborin donant escalfor humana assistint o participant als actes que es celebren i els altres hi donin tot el suport material i logístic que les entitats mereixen, com ha de ser. Perquè entre tots fem poble i és molt important que no es perdi aquest esperit de col·lectivitat cultural. Celebrem les festes de l'estiu i gaudim del nostre poble!

Sarment