Núria Prat Valverde, regidora d'ERC

 

Deixant enrere la comunicació oberta amb els membres de l'actual equip de govern municipal, continuem amb regidors de l'Ajuntament. La Núria Prat Valverde és regidora a l'oposició per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

La Núria va néixer a Balsareny el 7 de juny de 1969. Després de cursar els estudis d'EGB al poble, va realitzar el FP a l'Escola Tècnica Professional Diocesana de Navàs, i és diplomada en Tècniques de massatge terapèutic i quiromassatge. Actualment treballa com a auxiliar de clínica dental i dóna classes de mecanografia en dues escoles. Aquesta feina la fa estar seguint sempre algun curset, si més no per actualitzar els seus coneixements, ja que dia a dia hi ha avenços tecnològics, sobretot en el camp de la implantologia. Pel que fa a l'esport, la Núria ens comenta: “Durant molts anys vaig practicar l'esquí i la bicicleta de muntanya, però actualment els he deixat una mica de banda, i només vaig a caminar”. A la Nuri , des de sempre, li agrada llegir, i el darrer llibre que ha llegit és L'església del mar, d'Ildefonso Falcones. I en el seu temps de lleure també li agrada el cinema, el ball i la ràdio.

•  En aquesta legislatura heu entrat a formar part del quadre de regidors a l'oposició de l'Ajuntament de Balsareny. És aquesta la primera vegada que us heu presentat a unes eleccions municipals?

•  No, ara farà uns 16 anys que em vaig presentar a unes eleccions per treballar a favor del poble des de la llista d'ERC (Esquerra Republicana de Catalunya). Durant aquest temps he treballat i ho continuo fent.

•  Com és que ERC?

•  Aquestes són les úniques sigles que fan que em pugui sentir catalana i persona que estima la seva terra, la seva cultura, les seves arrels i per tant la seva llengua.

•  I en sou militant?

•  No, no en sóc militant. Formo part de llista d'ERC com a independent.

•  Com a grup minoritari, amb dos regidors, quina força creieu que té la vostra opinió dins les corresponents reunions plenàries?

•  Pel sol fet d'estar a l'oposició, dóna poc marge de força, tot i que no ens cansem de dir i repetir el que creiem que cal fer o bé tot allò que considerem que està malament. Intentem discrepar quan creiem que no s'acompleix el que varen prometre en del seu programa electoral. No obstant això, he de dir-vos que crec que les majories absolutes no són bones per a ningú i per tant les minories sempre han de regalar la seva opinió.

•  Per últim, creieu que el repartiment de carteres de regidor per la dedicació i tasca municipal va ser encertat, en la nominació de les persones que les ocupen?

•  No. Crec que no ha estat gens adequat, perquè a alguns regidors crec que els va gran el càrrec, per la responsabilitat que han de portar a terme. També, però, hi ha regidors que per les hores de dedicació i la tasca que fan considero que el sou que cobren és insuficient.

•  Gràcies, Nuri, i fins a una altra ocasió.

Josep Gudayol i Puig