- Editorial -

El bri de palla

 

Ha passat la Festa Major , i si n'hem de fer un balanç és constatant que no ha millorat les anteriors. Ni era previsible: ja dèiem el mes passat, escrivint abans de la festa, que no és gens fàcil de programar tot un seguit d'activitats per a tots els gustos, concentrades en pocs dies i amb un pressupost per força limitat. Sort de la programació espontània de les entitats!

En aquest butlletí publiquem una crítica del VAI, que es lamenten que en la campanya electoral se'ls retragués, entre altres coses, haver deixat perdre un suposat, eteri “esperit de la festa major” que calia recuperar, per després haver de recórrer a fer les mateixes coses que s'havien fet (no totes, ni al mateix preu).

Que organitzar una festa no és cosa de bufar i fer ampolles ja ho sabem, i més enllà de la programació d'un any, que pot haver resultat més o menys reeixida, el pinyol de la qüestió és el fet que, en campanya, tot s'hi val, i es maximitzen els problemes aliens, ni que siguin anecdòtics, alhora que es minimitzen els propis, ni que siguin rellevants. És allò del bri de palla a l'ull aliè. Cosa que també s'ha fet palesa en les dures crítiques que va fer l'anterior oposició als sous dels regidors anteriors; uns sous que quan va canviar la truita ja es van tornar bons.

Aquestes coses passen a tot arreu i no ens han de sorprendre. Quan no governes has de criticar-ho tot, i quan tornes a governar feina tindràs per millorar-ho, suposant que puguis —o vulguis. Això poc o molt passa en tots els àmbits. Al CCB òbviament ens interessen els aspectes relacionat amb la cultura, i per això estem, ara com sempre, oberts i disposats a col·laborar en allò que faci falta amb les entitats locals i amb la regidoria de Cultura. Per fer poble. Però no hem de renunciar a ser crítics, i a aspirar que es facin cada vegada més coses i que es facin bé, i val a dir que fins ara, en aquesta àrea concreta, per part de l'Ajuntament no s'hi ha vist per ara prou aptituds, ni tan sols actituds. Es fan activitats perquè el poble és viu i té entitats que es mouen, i l'Ajuntament hi va a remolc, això quan no hi posa traves. Encara hi ha temps per millorar, sobretot en actituds, i esperem que així sigui, perquè ens agradaria poder-ho fer constar. Pel poble.

Sarment