Coses de l'Església

 

El bisbat de Ciudad Real expulsa una senyora d'una confraria perquè és lesbiana.

Aquesta senyora es diu Maria Rey Santos, de 54 anys, i és molt cristiana.

Aquests senyors al·leguen que la seva conducta és “Molt escandalosa”. Vostè diu, senyora Maria, que està “defraudada”?.

El que hauria de dir, és que està contenta, molt contenta. I si molt convé, li diria que no sé què feia vostè allà. Senyora Maria ¿Que no sap vostè que aquesta ESGLESIA, SA, no ens hi vol? I ho dic en primera persona, perquè jo sí que els vull.

Serà per això i per més raons que jo no vull saber res d'aquesta ESGLESIA, SA.

Perquè si es dona el cas, ells saluden amb la mà aixecada però expulsen una cristiana per ser lesbiana. S'inventen pecats capitals, perquè anem a l'infern, però tenen discrepàncies amb l'abat de Montserrat (malauradament desaparegut).

La seva ESGLESIA, SA té riqueses immenses, però fins i tot condemna els seus sacerdots i monges que estan amb els pobres de l'Àfrica i d'Amèrica del Sud en els poblats marginals: Pere Casaldàliga, Vicent Ferrer i altres.

Enrique De Castro, sacerdot de Madrid, manté com pot el seu temple per poder ajudar els drogoaddictes, els seus familiars i qui faci falta. Però és clar... En Rouco està en contra del capellà i d'aquella església.

Senyora Maria, hi hauria d'haver per part de Telefònica un lloc on fent una trucada ens digués...

-Si quiere denunciar la actitud de la Iglesia: marque el 1

-Si quiere darse de baja de su bautismo: marque el 2

-Si lo que quiere es salir: marque el 3.

No sé pas quants fidels marcarien un d'aquests números, si s'ho pensessin bé. I no estigui decebuda, senyora Maria, que vostè ni és de color verd ni té cua. Encara que de vegades més val portar cua que portar un “Dictador bajo Palio”.

 

Josep Estruel i Filella