Noèlia Ramírez, regidora de medi ambient

 

Noèlia Ramírez Calatrava és una balsarenyenca nascuda a Berga el 27 de novembre de 1979. Va cursar els estudis de Tècnic en cures d'infermeria a Manresa i Enginyeria tècnica forestal a Lleida. Actualment segueix el segon cicle d'Enginyeria per tenir la superior. Com a membre de CiU a l'equip de govern de l'Ajuntament de Balsareny és la regidora de medi ambient, sanitat i consum.

A la Noèlia li agrada molt llegir, i preferentment temes de ciència ficció i d'aventures. Ara està llegint En el blanco , de Ken Follett. Pel que fa als esports, la natació, el waterpolo, wakeboard, i ara a l'hivern el snowboard, són els que practica amb il·lusió i devoció física. Finalment, ens diu que en el seu temps de lleure “el teatre m'apassiona; tot i que el cinema i la televisió són de més fàcil accés i hi dedico part del meu temps, no són les meves principals aficions”.

- Expliqueu-nos, com va anar això de formar part d'una candidatura municipal?

- Va començar poc després que el cap de llista em demanés la meva participació en el grup polític. Va ser una experiència molt satisfactòria, ja que se'm va plantejar un repte que em permetia intentar dur a terme moltes coses a favor de Balsareny. Dins el grup, puc dir la meva i col·laborar amb unes altres persones que tenen les mateixes ganes que jo de fer un poble més proper a tothom. Ara formem tots una sola pinya que ens uneix i ens fa ser aquesta sola idea política que comporta treballar per un poble.

- Noves eleccions, majoria absoluta. Quina raó ens podríeu donar sobre aquesta actitud de vot per part del nostre poble?

- Crec que els ciutadans són lliures en les seves decisions i el seu vot és secret, personal i intransferible, i tot això cal respectar-ho.

- Directament o bé indirectament, havíeu tingut alguna experiència en política municipal?

- Doncs, no. De l'eslògan que vam fer servir en el període de campanya electora “Experiència i joventut”, jo formo part del segon atribut, la joventut.

- Com definiríeu la coalició política de Convergència i Unió (CiU), de la qual formeu part?

- La coalició política de CiU a Balsareny es decanta per una política ben propera al ciutadà en un intent d'ajudar el millor possible en tots els aspectes, per tal que es pugui arribar a una solució en tot allò d'interès general i per a una planificació de futur a favor de tots.

- Sobre la vostra regidoria de medi ambient, sanitat i consum, què és allò que creieu que podeu millorar de Balsareny i conscienciar en aquests àmbits?

- Bé, en principi volem assessorar la gent amb unes campanyes de participació ciutadana organitzades conjuntament en els diferents àmbits, amb experts com el Consorci de Residus del Bages i el Departament de Medi Ambient. També volem implicar el ciutadans en tots els temes ambientals, que cada vegada són més importants. Pel que fa a sanitat i consum, volem aplicar, en allò que sigui possible, les mesures pertinents.

- Gràcies, Noèlia, i fins a una propera ocasió.

Josep Gudayol i Puig

 

 
 

.