Albert Bertran, regidor d'esports, ha viscut l'esport des de sempre

L'Albert Bertran Prat és una altra de les persones escollides pel poble en aquesta darrera legislatura. L'Albert va néixer a Balsareny el 2 de març de 1976. Té estudis de Formació Professional FPII d'Electrònica, que va cursar a Navàs. “Actualment no estudio res més enllà dels curset que organitza l'empresa on treballo per mantenir-me al dia en la meva feina. Treballo a Copelectro, a la ciutat de Manresa”.

Sempre ha practicat un o altre esport: atletisme, ciclisme, taekwondo i actualment juga a futbol amb la Unió Esportiva Balsareny. A l'Albert, tot i que li agrada el cinema i la televisió, del primer no té gaire temps per anar-hi i del segon només en veu les notícies. Pel que fa al teatre, últimament ha vist “Grease”, un musical que li ha agradat molt. També li agrada llegir; el darrer llibre que ha llegit ha estat El día más largo , de Cornelius Ryan, que parla del desembarcament a Normandia.

•  Com a resultat de les passades eleccions municipals, formant part de l'equip de Convergència i Unió (CiU), heu assumit fer-vos càrrec de la regidoria d'esports. Com veieu l'esport actualment al nostre poble?

•  Tot i que som un poble petit, actualment tenim en marxa força diversitat d'esports, tant individuals com col·lectius, representant Balsareny en diferents competicions. Això està molt bé. Però ens falta treballar l'esport base, que gairebé el tenim inexistent. El principal problema que pateixen algunes entitats és la manca de gent disposada a implicar-s'hi, sigui dins la junta directiva o formant part del planter de jugadors. Cada dia és més complicat poder trobar persones que es comprometin (entre 25 i 30 caps de setmana l'any) a fer possible les nostres realitats esportives. Però bé, sintetitzant-ho un xic, crec que aquesta situació es dóna a molts altres llocs.

•  Acceptant treballar a favor de l'esport balsarenyenc, des de l'àrea municipal, què creieu que hi podeu fer?

•  La meva tasca principal és recolzar les entitats, donant suport a les seves iniciatives i facilitant la seva feina en tot allò possible. Les entitats i associacions, tant si són esportives com culturals, formen part d'aquest motor actiu del nostre Balsareny. Per tant, les hem d'ajudar econòmicament i també amb assessorament.

•  Ens podríeu dir quina és la quantitat, en partida econòmica, amb què es pot comptar en aquest exercici per tota activitats ja sigui esportiva, lúdica, social, etc.?

•  L'any passat es va disposar d'uns 15.000 euros. Però per aquest any, crec que us puc dir que s'augmentarà la dotació, principalment a les entitats amb esport base.

•  Quina política se segueix a l'hora de repartir les subvencions esportives?

•  En aquest apartat cal diferenciar entre el que són activitats d'un dia, com curses, caminades, pedalades..., i els esports d'equip. En les primeres, es té en compte la magnitud de l'esdeveniment i el pressupost que comporta. Pel que fa als esports d'equip, el principal ajut són diners que s'han d'invertir en les fitxes dels jugadors i sous dels àrbitres. L'objectiu és poder cobrir una gran part d'aquesta despesa, que és fixa. Enguany també s'incentivaran les activitats que fomentin l'esport entre els més petits.

•  Finalment, digueu-nos, quin és el vostre horari d'atenció al ciutadà a l'Ajuntament?

•  No tinc un horari d'atenció rígid, ja que m'adapto a les necessitats de cadascú amb reunions preferentment als vespres o bé durant el cap de setmana.

•  Gràcies, Albert, i fins a una altra ocasió.

Josep Gudayol i Puig