El Carnestoltes, més viu que mai

 

El dissabte següent al de la Festa dels Traginers va tenir lloc també la tradicional cercavila del Carnestoltes, una activitat ja molt més local, familiar, però molt digna i molt participada. Aquesta festa, recuperada pel CCB als anys 70, s'ha sabut mantenir per la voluntat de la gent del poble, sense voler competir amb altres Carnavals de més gran afluència, com els de Sallent o els de Solsona, però conservant una gran qualitat, fantasia i diversitat en les disfresses i un nivell de participació notable que fa que ens puguem sentir orgullosos d'una festa que molts pobles, i fins ciutats, no tenen, perquè s'estimen més d'anar a fer la gresca a altres indrets. És clar que hi ha comparses i grups que, en acabar la rua balsarenyenca se'n van a Sallent a continuar la festa; però primer han contribuït a mantenir viu l'esperit lúdic del nostre poble, i això també s'ha d'agrair.

La celebració, que va ser molt lluïda durant tota la tarda, va començar amb la concentració de totes les comparses i disfresses a la plaça de la Mel. Allà , va començar la rua encapçalada pel Rei Carnestoltes, en la persona d'un mosso d'esquadra transvestit. Després de passejar i ballar per molts carrers balsarenyencs, aquest any amb comparses de Venecians, Pirates, Turistes, una tribu, etc., a la plaça de l'Ajuntament va tenir lloc el particular pregó del Rei Carnestoltes.

A les 9 del vespre, i ben fatigats, arribava l'hora del sopar de Carnestoltes, a la sala Sindicat. Havent sopat va tenir lloc el ball de nit, amb l'entrega del premi a la millor comparsa guanyadora: els Follets del bosc (fotografia a la portada d'aquesta edició de Sarment).

Sarment

Fotos Sarri