El subsòl del Bages, ric en potassa, estimula Iberpotash

 

Han passat dies des que Iberpotash anuncià una inversió de 40 milions d'euros a les mines del Bages. Balsareny, Sallent i Súria han estat, des de fa moltes dècades, i són poblacions capdavanteres a la comarca per la riquesa mineral i el treball d'extreure-la.

“El volum de la inversió és per al 2008, però per damunt de tot, allò que és destacable és que aquesta inversió significa un compromís de futur i una aposta de futur de la companyia a la comarca del Bages i a la Catalunya central”. Aquestes són paraules de José Antonio Martínez, al diari “Regió7” el passat 14 de desembre de 2007. Iberpotash vol continuar apostant per aquestes mines, però des d'unes altres branques de la seva empresa. I va assegurar que se sent amb capacitat d'encapçalar nous projectes per situar el Bages al lloc que li correspon en el conjunt de l'economia catalana.

Uns estudis geològics marcaran el camí per on s'ha d'avançar pel que fa a les noves galeries d'extracció. L'empresa, capdavantera en la mineria, calcula un esforç inversor per a deu, dotze o catorze anys més. “Balsareny Avui” creu que ens en podem felicitar.

Josep Gudayol i Puig