- Editorial -

Al servei d'aquest poble

 

Arriba el fred (que no la pluja) i Balsareny ha reprès el cicle tardoral. Tots Sants, la tradicional visita al cementiri, la castanyada, la Fira d'Artesans, les Puntaires, teatre al Sindicat, jocs per a la quitxalla… Els Pastorets ja fa dies que assagen, els Traginers ja es reuneixen, ja es parla de l'arribada del Príncep Assuan… La petita vitalitat local es va mantenint al ritme d'unes rutines que marquen el calendari.

És llàstima que altres activitats, com l'exposició sobre la Fundació per la Pau , comptés amb tan poca assistència de públic. De vegades ens queixem que no es fan prou coses, i quan se'n fan no hi anem… La col·laboració implica també el petit esforç d'intentar assistir als actes que s'organitzin.

Aquest any, els Pastorets innoven amb un assaig general obert al públic, el 16 de desembre, de 10 del matí a 1 del migdia, a benefici de la Marató de TV3. Una iniciativa solidària que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament.

Un Ajuntament que s'ha fet notar en negatiu per la renúncia, inexplicable i en tot cas mal explicada, a construir la nova llar d'infants aquest any; i que no reïx en el compromís de neteja de carrers que va fer servir com a argument electoral. En canvi, ha encertat en la decisió de fer els nous passos de vianants sobrealçats i modificar la vorera davant de la farmàcia per millorar la seguretat viària.

La pedra de toc del tarannà del nou equip de govern es mesurarà per la relació de bona, o mala, entesa amb les entitats culturals i esportives, i es palesarà en l'eficiència, o en la irrellevància, d'organismes consultius populars que, com el Consell de Cultura, van funcionar raonablement bé amb l'anterior consistori. Les entitats organitzen activitats populars i hi dediquen esforços sense cap ànim de lucre per part dels que hi treballen. Per això necessiten el suport i la complicitat de l'Ajuntament. Cal, per totes les parts, una actitud de mútua confiança, no pas de reticències, ja que les entitats treballen per al poble i la Casa de la Vila , en teoria, està al servei del poble.

C.C.B.