Pastorets: agraïment a Francesc Maya

 

Fa uns dies, i coincidint amb l'acte de l'Assemblea General de Socis del grup de Pastorets de Balsareny, l'entitat va dedicar un senzill, però emotiu, reconeixement a Francesc Maya i Comas, per la seva col·laboració durant cinc anys com a tresorer de l'entitat.

Ens anem fent grans i amb anys d'edat avançada les coses arriben a fer-se feixugues. D'altra banda, també hom ha de saber donar pas a noves generacions, ja que és un deure de compromís i de responsabilitat ”.

En Maya, durant molts anys ha estat un estret col·laborador de diferents entitats balsarenyenques. Recordem el seu paper destacat a la Festa dels Traginers i la tasca il·lusionada encara dins la Coral Sant Esteve.

“Balsareny Avui” va estar al menjador de cal Maya per mantenir una petita i amable conversa. El Francesc es va formar professionalment com a operari mecànic a Barcelona. En arribar de nou a Balsareny, aviat es va integrar de ple en la vida social, cultural i esportiva del poble. En aquells inicis va estar vinculat a la Societat de Caça, Pesca i Ocellaire. “ Ha passat el temps, però mai no he deixat de sentir-me interessat per les coses del nostre poble ”.

El testimoni gràfic que s'acompanya va tenir lloc a la sala petita del Sindicat. Al centre de la foto s'hi pot veure l'homenatjat i el lliurador de la placa, Esteve Díaz, junt amb diversos membres de l'associació dels Pastorets.

Fotografia: Joan Josep Peralta

Josep Gudayol i Puig