Viatge al País Basc

 

Aquest any, la Coral Sant Esteve conjuntament amb Meridià Viatges, va organitzar per el pont de l'11 de Setembre un recorregut per el País Basc.

Components de la Coral , familiars i amics varem conviure durant quatre dies unes jornades inoblidables en les que varem tenir la oportunitat de conèixer una mica més a fons, el paisatge, la cultura i part de la historia d'aquest País.

Acompanyats sempre per en Daniel i en Mariano (guies de l'agència i del País Basc respectivament) varem visitar les tres capitals (Vitoria-Gasteiz, Bilbao i San Sebastià).

A més d'aquests tres llocs quasi imprescindible de visitar, ens varem endinsar més al cor del País i varem visitar els pobles de Gernika (la casa de juntes i el centre històric), Bermeo (era la festa del pescador). Passarem pel pont penjant de Bizkaia que uneix Portugalete amb Guetxo per sobre el riu Nervión. Aquest pont es va inaugurar l'any 1893. Es el pont transbordador més antic del mon i fou declarat Patrimoni de la Humanitat. Varem visitar també els pobles de Zumaia, on poguérem veure el fenomen geològic de la naturalesa que son els “flysch”, Guetaria (poble natal de Juan Sebastià Elcano). Aquí a Guetaria i a petició del guia (en Mariano) varem cantar a l'església tres cançons amb algun turista d'espectador. Seguint la costa visitarem Zarauz. Primer anàrem a veure l'ajuntament i el centre de la població i desprès la immensa platja. Aprofitarem la ocasió per anar a ficar el nas (només el nas) al restaurant del Arguiñano.

Ja de tornada, a la comarca de la Rioja Alavesa pararem a la vila medieval de Laguardia (poble natal de Samaniego) per visitar l'artesanal Bodega “El Fabulista” on hi férem una “cata” de vi. Visitarem també la portada gòtica, de pedra amb una perfecte conservació de policromia del s. XVII. que està a l'entrada de l'església.

A grans trets aquest fou l'esquema del viatge però durant el mateix va haver-hi moments que feren que tots ens ho passéssim molt be. Destacarem el guia Mariano, gran coneixedor del seu País, gran professional i comunicador, que amb els seus tocs d'humor ens va delectar durant quatre dies amb les seves explicacions. Ens varem acomiadar a l'hotel de Vitoria i li cantarem unes cançons a la mateixa recepció. Recordem també el dinar al restaurant del Hotel del Monte Igueldo, les passejades a la nit pels carrers de Bilbao, la ruta del cabo Matxitxaco amb l'espectacular vista de San Juan de Gaztelugatxe, els bars de tapes…

No oblidarem, però, l'Onze de Setembre. A les 12 del mig dia mentre passàvem per la Rioja Alavesa , “Els segadors” es van deixar sentir sobre les vinyes…

La Coral