Càritas informa - Activitats de 2006

 

Càritas Parroquial de Balsareny du a terme una tasca social a la nostra parròquia i municipi per donar resposta a les necessitats d’aquelles persones i famílies amb mancances socials i/o econòmiques.

Què hem fet?

Animació a la residència. Un grup de voluntàries han desenvolupat activitats variades per als avis i amb els avis, com fer-los companyia, realitzar manualitats, gimnàstica, explicar contes, jugar al bingo, festes... Se n’ha beneficiat la majoria dels avis que viuen a la residència del nostre poble.

Acompanyaments a gent gran. Aquest servei ha estat adreçat a aquelles persones grans que, pel seu estat físic o psíquic, necessiten algú que els acompanyi al metge, a l’hospital o a fer alguna gestió, o que senzillament precisen d’una mica de companyia. Les persones grans beneficiàries han estat 9.

Ajudes d’assistència. Han estat 10 les persones que han tingut un cop de mà per a poder cobrir necessitats bàsiques de la vida diària, com aliments, medicaments... S’ha valorat la situació i l’ajuda a donar.

Suport i acompanyament a immigrants. Per a aquelles persones nouvingudes que necessiten orientació i suport en trobar-se al nostre país. Hem mirat d’ajudar-los a integrar-se i a fer alguna gestió per normalitzar la seva situació. Han estat 12 les persones que han tingut aquest recolzament. A més s’han donat felicitacions de Nadal a les persones immigrants del poble: les famílies que n’han rebut han estat unes 60.