Maria Àngels Serra, tot un art als fogons

 

El Restaurant Rosamar el porten la Maria Àngels Serra i Soler i la seva família, amb dedicació plena en el camp de la restauració. Les famílies Bajona-Serra i Bajona-Vilanova ens reberen al seu establiment, situat al centre de la població de Balsareny, al carrer de la Creu. Admirem que són servidors i enamorats del seu treball tot fent de la cuina un art als fogons.

Maria Àngels Serra està casada amb Antoni Bajona i Cortina. EL matrimoni té una filla i un nét, el petit Ferran. Serra va néixer a la població berguedana de Gironella el 9 de juny de 1951. Compta amb els estudis de Comerç, que va rebre a Manresa. Actualment és l'excel·lent cuinera del restaurant Rosamar, a Balsareny.

- Digueu-nos, com va començar aquesta passió per la cuina?

- Exactament no sabria dir-vos com, de cop i volta, fa uns 30 anys, em vaig trobar fent un curset de cuina a una escola d'Hoteleria a Sant Pol de Mar.

- Quina edat teníeu quan vau confeccionar de valent i responsablement un primer plat?

- Puc recordar que estava molt il·lusionada aquell dia. Havia acabat de fer els 22 anys.

- Quins són, avui dia, aquells components imprescindibles que ha de tenir una bona cuina?

- Hi ha una gran diversitat de plats lleugers. Per tant, la meva opció és la d'una cuina lleugera i saludable feta amb amor i passió.

- Quin és el plat que més us agrada servit a taula?

- Un bon plat d'arròs.

- Últimament heu fet de monitora d'un curset de cuina al Casal de la Gent Gran (Club d'Avis). Com ha anat l'experiència?

- Bé, van ser uns dies molt agradables, perquè quan a un se li ofereix la possibilitat de poder treballar amb allò que més li agrada té un valor molt positiu. Una experiència molt enriquidora i que vaig fer molt entusiasmada.

- Quants alumnes hi vau tenir?

- Cal felicitar als promotors del curs. Vaig disposar d'unes instal·lacions magnífiques acompanyada d'uns 14 participants amants de la bona cuina.

- Gràcies, Maria Àngels, i fins a una propera ocasió.

Josep Gudayol i Puig