- Editorial -

CiU recupera la majoria absoluta

Amb una participació més baixa que la de fa quatre anys, però sensiblement més alta que la de la mitjana de Catalunya, el poble de Balsareny s'ha pronunciat a les urnes. I ho ha fet expressant de manera molt diàfana la seva voluntat de tornar a atorgar a CiU la majoria absoluta, amb set regidors sobre onze.

Si fa quatre anys —tot i guanyar en nombre de vots— CiU va aconseguir tan sols cinc regidors, i això va permetre la coalició de les altres tres forces municipals per desbancar-lo de l'alcaldia, ara Jaume Rabeya recupera la vara de comandament que ja va ostentar durant vint anys seguits, fet que el va convertir en l'alcalde que més temps ha governat Balsareny al llarg de tota la història. Amb aquest resultat, podrà allargar el seu rècord durant un nou mandat.

La llista que CiU ha presentat era totalment rejovenida —dels seus onze candidats només repetien en Rabeya i l'Àngel Ribalta—. Ara els esperen quatre anys de gestió, que desitgem que sigui encertada. I als dos regidors d'ERC, més un de PSC i un de VAI —aquestes dues últimes formacions, ara amb un regidor menys cadascuna—, els espera una nova estada als bancs de l'oposició, situació ja ben coneguda per a esquerrans i socialistes, i nova per al VAI. El paper de l'oposició en una majoria absoluta és galdós, però s'espera d'ells que facin sentir la seva veu i facin propostes alternatives, ja que també representen una part de la població que els ha donat la seva confiança, i hi han de correspondre amb una actuació coherent i desacomplexada, sense apriorismes ni personalismes, votant a favor d'allò que considerin bo per al poble i en contra d'allò que considerin dolent.

Felicitem Jaume Rabeya pel seu èxit electoral, i felicitem els onze regidors que han aconseguit un escó al consistori. I desitgem que la seva tasca sigui plena d'encerts en benefici de Balsareny.

C.C.B.

Llista dels onze regidors electes, per l'ordre com han sortit segons la llei d'Hont:

    1.- Jaume Rabeya Casellas  -  CiU

    2.- Susana Morón Fernández  -  CiU

    3.- Francesc Soldevila i Munné  -  ERC

    4.- Roc Carulla Batallé  -  CiU

    5.- Isidora Hernández Cejudo  -  PSC

    6.- Àngel Ribalta Freixa  -  CiU

    7.- Mireia Manzano Solà  -  CiU

    8.- Andreu Fernàndez i Aguado  -  ERC

    9.- Xavier Marquès Puig  -  VAI

  10.- Albert Bertran Prat  -  CiU

  11.- Noèlia Ramírez Calatrava  -  CiU

Nota: Posteriorment, Francesc Soldevila (ERC) ha presentat la seva renúncia a l'acta de regidor, i ha estat substituiït per Núria Prat Valverde.