XI Roda Coral del Bages i Berguedà

 

El passat 26 de maig de 2007, la sala balsareneynca del Sindicat va acollir la XI Roda Coral 2007 Bages-Berguedà. Des de l'escrit del pròleg, responsable de la demarcació del Bages i Berguedà, es transcriu el text encoratjador de la Federaciçó Catalana d'Entitats Corals.

“Ara sembla que tot va prou de pressa; avenços tecnològics, digitals, informàtica, que si la senyal digital terrestre per la TV , transports ràpids com el TAV (tren d'alta velocitat), grans aeroports... Amb mèrits se'n ressenten la interrelació i la convivència, amb els nostres veïns, conciutadans i parents, cada cop més feda i distant (frenètica bogeria la nostra) per les presses d'estar al dia. Proposo com estratègia per tal de frena aquesta insensibilitat una teràpia: veniu tots a la XI Roda Coral del Bages i Berguedà. Felicito les corals que ens acompanyen any rere any fent d'aquestes trobades un sinònim de germanor i franquesa.

La Coral Sant Esteve de Balsareny, sota la direcció de Joan Bajona, va interpretar les següents cançons: Llum d'amor llum (F. Schubert); A Rolinha do mato (popular brasilera); L'orquestra del Prat (Josep Creus), Die Nacht (F. Schubert); Bon menú (Zöller).

La Coral Reravera de Navarcles, que fou una altra assistent, sota la direcció de Queralt Comellas, va interpretar: Jo estic amb tu (adaptació coral Francesc Vila, text Joan Farràs); Un nom (F. Vila, text Joan Farràs); Cançó marinera (P. Fort Julià Benítez, adaptació coral Francesc Vila); Tarda a Lisboa (F. Vila, text Tomàs Garcés); California dreaming (Phillips i Gilliam, arranjament Milt Rogers.

La Coral la Nova Harmonia de Sallent, tampoc va fallar a la cita, sota la direcció de Joan Camprubí representà: G. Weiss, H: Peretri, L. Creatore); Bona nit (Els Pets); Ave Maria Stella (versió de Zubizarreta); Collarets de llum (F. Vila); Good night swet heart (Calvin Carter i James Hudson).

El darrer grup va ser la Coral Al Vent de Sant Vicenç de Castellet, la qual sota la direcció de Pere Diez, interpretaren les cançons: Can't falling in love (G. Weiss, H. Peretti i L. Creatore); Corren les nostres ànimes (F. Vila); No em deixis tan sol (J. Brel); Plomes al vent (F. Vila); Boig per tu (Pep Sala); Evocació marinera (J. Domingo).

Abans d'acabar, les quatre corals van interpretar un cant comú: Ton pare no té nas (traducció mallorquina, Harm, B. Bibiloni) i Senyor Sant Jordi (Francesc Vila, text Salvador Espriu).

Josep Gudayol i Puig