El club d'avis a Girona: temps de flors

 

Foto: família Exposito Campos

El passat 17 de maig, una seixantena de persones de l'entitat balsarenyenca del Casal de la Gent Gran , es van desplaçar a Girona per assistir a la 52a. Mostra de Flors: “Temps de flors”. L'entitat, que implica a tot el col·lectiu de persones grans, sovint organitza excursions arreu de la geografia catalana descobrint pobles, paisatges...

L'art gironenc: “Land Art pren el seu impuls creador de les situacions propícies dels paisatges. Expressa el sentit agut d'allò cíclic, dels temps de viatge, de a contemplació i del repòs. Amb els materials aportats per la natura el Land-Art recol·lecta colors, llaura línies, trena figures i dóna corporeïtat als desplaçaments de l'home sobre la terra”. Aquest paràgraf pertany a M. Aramendia, membre de l'Escola d'Art Floral de Catalunya. EL mateix reflexa tot el treball cultural floral dins de la Trobada Internacional Land Art.

Els balsarenyencs, des del Pont Vell i les aigües del riu Onyar, van començar a gaudir del recorregut històric pel casc antic de Girona: escales de la Catedral , escalinata de Sant Martí, Museu d'Històra, banys àrabs, escales de Sant Pere de Galligants, pujada de Sant Fèlix, jardins Felini... El llarg recorregut va ésser envoltat de milers d'espècies de flors on els colors, olors i manifestacions artístiques ompliren un matí cultural i recreatiu.

El dinar de germanor, tots plegats al voltant de les taules, el van compartir amb un altre grup de gent gran de Manlleu, i van disfrutar d'un espectacle inclòs i un passi de vestits de paper.

Josep Gudayol i Puig