Andalunya

 

Balsareny, un poble amb els pobles. La tarda del passat 19 de maig de 2007, Balsareny va celebrar per segon any consecutiu, la festa de la diversitat cultural que agermana Andalusia i Catalunya, Andalunya. Diversos actes, reflex de diferents maneres de ser i de viure, ompliren una tarda de pluralitat tradicional, cultural, religiosa i gastronòmica al Sindicat, de manera solidària i agermanada.

Des de la regidoria dels Serveis Socials balsarenyencs, Isidora Hernández va expressar-se en relació a persones i entitats que feren possible celebrar aquesta festa: “Des de l'Ajuntament, més concretament, des de Serveis Socials, agraeixo tota la col·laboració que ens van donar entitats com la Unió Ciclista Balsareny, Tres Pins, Associació Contra el Càncer, Casal de la Gent Gran , Bar Sidral, Pastorets de Balsareny i també Verd Puig. Igualment agraïr a tot el voluntariat i persones que van estar al nostre costat per tal de poder fer una realitat la nostra festa Andalunya , on van actuar molts grups sense cap interès econòmic, fins al punt que no es va poder acollir tota la participació ciutadana, que va ser immensa. Per aquest motiu vaig percebre en l'ambient gent descontenta. Voldria donar les gràcies a tot el suport rebut”.

A les set de la tarda, amb l'Església parroquial plena de gom a gom, Mn. Joan Bajona donava la benvinguda a tothom i acollia el grup de “Rocieros” de Manresa, els quals foren l'artífex musical de la celebració eucarística. Enguany, la disposició del grup (formant un semicerle pel darrere de la taula on es parteix el pa) va donar un relleu més gran a aquest acte religiós.

A dos quarts de nou del vespre, la sala Sindicat restava a punt per acollir una gran gernació que, com deia la regidora, feia impossible atendre a tothom. Tot el pati de butaques estava ocupat com a sala menjador, i entre cullerada i cullerada, els assistents gaudien de l'espectacle que sobre l'escenari organitzadors i presentadors conduïren al llarg de la nit: entre altres , el grup de dansa de l'Esbart Dansaire de Navàs, el grup de Sevillanes amb la coordinació de Mónica López, el grup de participants del show del Casal de la Gent Gran i el grup de ball Diaforé de Sallent,.

Josep Gudayol i Puig