Festa dels Traginers: visca Catalunya!

 

Bernard, l’amic francès, us diu «bravo!» per la Festa dels Traginers. En Jean i jo hem tingut un gran plaer de venir a participar a la vostra festa. Ens ha agradat la festa dels infants de dissabte, després la cercavila inaugural i el correfoc. I la ruta per les tavernes ha estat un veritable gran plaer.

Hem descobert a Balsareny un ambient amistós i molt cordial. Nombroses persones ens reconeixen i parlen amb alegria de Saint Girons: quin ambient! I canten amb les bandes de música: quin regal!

El diumenge, una extraordinària cavalcada on hem pogut reviure els antics costums tradicionals: una desfilada inoblidable!

El mercat de productes populars ha estat així mateix un encert. Hem tastat coses molt bones que deixarem degustar també als nostres amics francesos.

La cursa dels cavalls ha estat formidable. A tots ens ha agradat molt tot plegat. Bravo, a tots els participants i als organitzadors d’aquesta festa!

Apreciem molt el vostre país, el vostre paisatge, els vostres productes i sobretot la vostra amistat.

El sol ha participat també de la diada: sabia que no podia pas deixar passar aquesta ocasió per fer-se veure.

Nosaltres, els francesos, hem marxat amb els ulls espurnejants. Deixeu-me dir-ho encara un cop més: gràcies per la vostra acollida i enhorabona per la vostra Festa.

Bernard Kaczan, Albi (França)