Cogulló d’Estela (Berguedà)

 

 

Matinal de cinc membres del CEB a la comarca del Berguedà .

El Cogulló d´Estela o Cim d´Estela (1.869 m) forma part dels cims dels Rasos de Peguera que no arriben als 2000 metres. Aquest cim esta aïllat sobre els Plans de Tagast, Espinalbet i sobre l´emblemàtic Santuari de Corbera.

Sortida des del Xalet dels Rasos i deixem el cotxe inmediatament abans de « La Creu « dels Rasos .Agafem una pista tancada a mà dreta que ens condueix enmig d´un bosc , continuem i passem per sota de la zona d´escalada del « Rusc « i per sobre de la de les « Agulletes «, al cap de pocs metres veurem l´immens Pla de l’Orri . El creuem en direcció sud-est fins arribar a unes torres elèctriques , descendim pel sender que les ressegueix, tot passant per dues fonts, la Font del Pein de Puigventós i la Font d´Estela. En aquests moments estem en el Coll d´Estela i ja ascendirem en direcció sud el Cim d´Estela. L´ascensió és maca, entre sender i roca . La cara nord està equipada amb un cable . Donem la volta al cim per acabar l´ascensió per la cara Sud. Gaudim de bones vistes en els 360º.

De tornada coronem el Roc de l´Oro ( 1949 m ), que també esta equipat amb un cable, amb vistes també genials. Tornada per el mateix itinerari de baixada que ressegueix les torres.

Vermut i gotet a Berga i cap a casa a buscar el dinar .

CEB